Ford en fordson

Veel liefhebbers en vragen over ford en fordson op tf wat weerhoud jullie ervan om lid te worden van de ford en fordson club nederland ,en er een geweldige site van te maken ;om de contributie hoef je het niet te laten

Deel dit topic

Reacties

Tom VB
Hoe hoog is de contributie dan ?
dennis fordson
Ook een link o.i.d ?
SJB533
25 euro Tom
ford-fordson.nl
old man jose
ford5000
Als secretaris van de Ford en Fordson Club Nederland kan ik er natuurlijk niet omheen om ook op deze topic te reageren, en zal jullie het één en ander uitleggen omtrent deze vereniging.
Ik heb dit tot op heden nagelaten omdat ik TF niet wil gebruiken als gratis reclamemiddel om onze club te promoten.

Na wat research of hiervoor interesse bestond zijn een paar andere Ford en Fordson enthousiasten en ik tot het besluit gekomen om eind 2010 een club voor deze merken in het leven te roepen.
De contributie bedraagt 25 Euro per kalenderjaar.
We bieden daarvoor o.a. een website met een openbaar gedeelte dat voor iedereen vrij toegankelijk is en waar je het één en ander aan basisinformatie over de meeste types Ford en Fordson trekkers kunt vinden.
Het gaat hierbij niet alleen om deze merken, maar ook eigenaren en liefhebbers van conversies op Ford/Fordson basis zoals b.v. County, Roadless, Muir Hill, of EVA zijn eveneens van harte welkom om zich aan te sluiten bij onze club.
De site is nog steeds in ontwikkeling en onze webmaster is nu bezig de mogelijkheden om alle informatie in een database structuur te gieten te onderzoeken.
We blijven continue aan verbeteringen en uitbreidingen werken.

De website bestaat ook uit een besloten deel voor de leden met o.a. een databank met daarin uitgebreide technische informatie over allerhande types Ford en Fordson tractoren.
Deze informatie is grotendeels afkomstig van onze leden en wordt regelmatig uitgebreid met zaken als gedigitaliseerde onderdelenboeken en werkplaatshandboeken.
De reden dat we dit gedeelte niet voor iedereen toegankelijk maken ligt daarin dat de mensen die de informatie aangeleverd hebben vaak ook betaald hebben voor deze informatie en menig uur hebben besteed aan het inscannen en digitaliseren van deze boeken om ze in PDF format op de website te kunnen zetten.
Verder bieden we onze leden, waar mogelijk, technische ondersteuning bij het oplossen van problemen met hun trekkers. Dit doen we op aanvraag rechtstreeks naar onze leden, maar ook middels sleuteldagen die we jaarlijks proberen te organiseren in samenwerking met dealers of eigen leden die veel kennis hebben van deze tractoren.

Verder bezoeken we natuurlijk evenementen in het land.
We proberen hierbij alle vooraanstaande evenementen met onze stand te bezoeken.
Deels om de club te promoten, maar vanzelfsprekend ook om op deze manier op een persoonlijke manier toegankelijk te zijn voor onze leden en andere geïnteresseerden.

Afgelopen jaar hebben we voor het eerst, in samenwerking met de Oldtimerdagen in Tilligte, een poging gedaan een soort van "Working Event" te organiseren, en hiervoor een stuk grond van de organisatie aldaar in gebruik gekregen.
Dit was echter nog wat klein van omvang, maar het was voor ons tevens een uitgelezen kans om eens te kijken wat er allemaal bij komt kijken om zelf in de toekomst dergelijke evenementen op poten te gaan zetten.
Op dit moment zijn we echter van mening dat de omvang van onze club nog iets te klein is om al komend jaar zelf een evenement in dezelfde vorm als de in Engeland populaire 'Working Days" te organiseren.
We willen hier natuurlijk wel erg graag naar toe in de niet al te verre toekomst.
Verder willen we in de toekomst ook zaken gaan organiseren als reizen naar andere evenementen in het buitenland, zoals de Great Dorset Steamfair, indien daarvoor voldoende interesse bij de leden zou bestaan.

Verder verspreiden we onder onze leden regelmatig een nieuwsbrief met daarin o.a. het laatste nieuws over de verdere ontwikkeling van de vereniging, en een agenda met op handen zijnde evenementen.

Ik hoop dat ik jullie een beetje een indruk heb kunnen geven van het ontstaan van deze club, wat we allemaal doen, wat we allemaal nog van plan zijn, en welke kant we in de toekomst graag op willen.
Mocht iemand van jullie meer willen weten neem dan eens een kijkje op onze website www.ford-fordson.nl, of neem contact met mij op via onderstaand adres.

Met vriendelijke groet,

Bert Laarhuis(ford5000 hier op TF)
Secretaris Ford Fordson Club Nederland
Molenstraat 38
7491 BG Delden(Ov)
Tel.: 074-3761906
Mobiel: 06-55165785
E-mail: secretariaat@ford-fordson.nl
Website: ford-fordson.nl/
jelledexta
@ford5000

een hele lap text, nu ff geen zin om het precies door te lezen 😛 wat me opviel was dat er stond dat het 25 euro kost en dat er op de site betrouwbare info te vinden was, maar waarom kost het dan 25 euro? voor de administratie?
Fendttrisixfan
@jelledexta

wees niet lui en lees die tekst, heb je meteen antwoord op je vraag!!!
jelledexta
@Fendttrisixfan

ja joh, rustig maar, doek vanavond wel:P
ik snap alleen niet waarom je voor een club 25 euro moet neerleggen + dat het niet echt centraal nederland is natuurlijk
Fendttrisixfan
@jelledexta

Quote:
ik snap alleen niet waarom je voor een club 25 euro moet neerleggen

als je het leest zal het je normaal wel duidelijk worden
Valtra-Fordpower
@jelledexta

Stel geen vragen waarbij de informatie leesbaar is! Lezen van deze tekst kost nog geen minuut.....
jelledexta
Ja maagoed, nog steeds niet echt iets voor op tf, want je moet wel een beetje in de buurt wonen voor zulke dingen. 't lijkt me onwijs leuk, alleen ik ga niet iedere keer naar Overijssel rijden, miss dat daar nog wat op bedacht kan worden, k zou nu ff niet weten wat, maar wieweet, want ik weet dat het hier stikt van de fords dus er zijn mogelijkheden...
ford5000
@jelledexta

Beste Jelle,

Ik denk dat je toch een paar dingen niet helemaal goed begrepen hebt.
Dat ik toevallig in Overijssel woon wil niet zeggen dat onze club alleen in Overijssel dingen doet.
We zijn in het hele land actief, en onze leden komen ook uit het hele land. Echt uit alle windstreken van noord tot zuid van west tot oost. We hebben zelfs al leden over onze landsgrenzen heen, want ook in Duitsland en België hebben we inmiddels leden zitten.
Eigen evenementen zoals sleuteldagen houden we ook op een centrale plek in Nederland, dus niet in Overijssel hoewel het heus voor kan komen dat ook daar eens wat georganiseerd zal worden. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de andere provincies.
Evenementen waar we afgelopen jaar met de stand naartoe zijn geweest zijn bv. Panningen, Tilligte, Alphen, Hulshorst, Vreeland, en Meddo.
Komend jaar zullen we naast reeds genoemde ongetwijfeld ook op nog meer evenementen aanwezig zijn.
We zijn hier momenteel mee aan het inventariseren, en zullen daarna een agenda maken waar we allemaal heen gaan komend jaar.

Tot slot.
Het verhaal wat ik hier geschreven heb verplicht niemand tot iets, en ieder mag er zijn mening over hebben.
Ik heb uitsluitend op het topic gereageerd om zaken te verduidelijken.
Niets meer, en niets minder.
jelledexta
@ford5000

ik moet wel toegeven dat je erg je best doet voor een leuke club, en ga zo door!
het feit dat het voor mij, als 16 jarige wat te ver is neemt niet af dat het niks is. ik ben ook heel benieuwd naar de zogenaamde "working event" daar zal ik zeker komen kijken en als het verleidelijk is misschien ook zelf wel meedoen!
ford5000
@jelledexta

Ik doe het niet alleen natuurlijk, ook mijn collega bestuursleden, de webmaster, en de leden zelf dragen er aan bij dat we steeds meer informatie kunnen bieden, en steeds meer kunnen gaan doen op termijn.
Ook aan initiatieven en voorstellen van de leden zelf geven we de ruimte met als doel dat ieder lid het bij ons naar zijn zin heeft.
De één is daar natuurlijk wat actiever in als de ander, maar gezamelijk moet het mogelijk zijn om er iets moois van te maken.
Natuurlijk gaat alles niet van de één op de ander dag, maar we blijven er ons best voor doen om er een mooie club van te maken..
jelledexta
@ford5000

ja, wieweet als ik wat ouder en wijzer ben, (en een auto-rbw)
dat ik dan ook mee kom doen 😛 het initiatief is wel erg leuk! ook zou ik toch wel wat reclame op tf maken, want er zitten wel leden op die er erg veel van weten 😉
ford5000
@jelledexta

Sterker nog: Er zitten al meerdere leden van ons hier op TF. 😉
jelledexta
@ford5000

oo, dus ik loop achter, of jullie moeten de vereniging wat meer promoten 😛 haha
Valtra-Fordpower
@ford5000

Dat zag ik ja! Zag al meerdere foto's die bekend waren, ofwel ook op TF gepost 😛
koendexta
Hoi,

Ik ben nog niet lang lid, maar ik weet al dat het de moeite waard is en dat ze je veel helpen met informatie, enz

Zeer tevreden.

mvg koendecta
Interford

@ford 5000
bedankt voor je uitleg erg duidelijk
het leek me wel eens goed om hopelijk nieuwe clubleden te enthousiasmeren
ford5000
@Interford en @koendexta

Wim en Koen,

Dankjewel voor jullie lovende woorden.
Ik lees natuurlijk graag reacties van tevreden mensen.
Ik kan er hier niet echt inhoudelijk op ingaan, want dat zou niet eerlijk zijn tegenover de andere leden, maar ik wil jullie adviseren eind deze week of begin volgende week de brievenbus in de gaten te houden. 😉

Mvg,

Bert

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
12