Diefstallen in agrarische sector terugdringen met labels

NIJKERK Criminelen hebben het steeds meer gemunt op hightech apparatuur die gebruikt wordt in de landbouw. In 2020 zijn er 196 peperdure gps-systemen uit machines of toestellen bij bedrijven op het platteland gestolen, terwijl dat er een jaar eerder nog zeventig waren.

Dat stelt Cumela, de brancheorganisatie voor groen, grond en infra. De directe schade loopt daarbij in de miljoenen euro’s, terwijl de totale kostenpost veel hoger uitvalt omdat het werk voor gedupeerde ondernemers stil komt te liggen.

Landbouwapparatuur en -voertuigen voorzien van labels die niet te verwijderen zijn, kan de vele diefstallen van dergelijk kostbaar materieel een halt toeroepen.

Voor Cumela is de explosieve stijging van diefstallen reden om samen met andere organisaties als LTO actie te ondernemen. „Het is van belang dat bedrijven foto’s maken van alle dure spullen en ze permanent markeren met een niet te verwijderen label met postcode en telefoonnummer van de eindgebruiker. Dat moet preventief werken en voorkomen dat het nog interessant is voor criminelen en hun helers”, stelt Gerwin Otten van Cumela . „Cumela heeft hiervoor voor driehonderd bedrijven in de sector gratis speciale labels en stickers ontwikkeld, die niet zonder schade aan de apparatuur te verwijderen zijn. Daardoor wordt diefstal zinloos.”

Bron: Telegraaf

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord


 Diefstallen in agrarische sector terugdringen met labels (1limburg.nl)

Landbouwapparatuur en -voertuigen voorzien van labels die niet te verwijderen zijn, kan de vele diefstallen van dergelijk kostbaar materieel een halt toeroepen.

Nieuwsgrazer

Bijlages

(klik om te vergroten)

Afbeelding van gelinkte bron artikel

Reacties

GerbertXL
Dat zal het dievengilde leren die ze naar het oostblok verkopen.
Fendt926Driver
@GerbertXL ha ha de detectie stickers zijn zonder blijvende schade niet te verwijderen.
Zal de dealer blij mee zijn.
Of de volgende eigenaar bij inruil.
Altijd de sticker van de vorige eigenaar er nog op hebben zitten.
ford8630power
@Fendt926Driver Dat maakt Mr. Polska niks uit
+1
geweldenaar
Als die gps leveranciers het systeem blokkeren is het probleem opgelost. Is toch niet zo moeilijk, maar ze verkopen natuurlijk veel liever nieuwe als ze gestolen zijn.
Sanderrr
@geweldenaar Dat is precies het probleem.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden verwijderen , agrarische en cumela geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!