Ford 4000 - Hoe kun je de dynamo testen?

Mijn ford 4000 start steeds slechter. Ik vermoed dat de dynamo niet goed werkt. Hoe kun je deze testen of doormeten?

De dynamo is gelijkstroom en origineel.

Bvd
dterhaar

Reacties

Hallo,

Volgens mij moet je met een draaiende motor meten hoeveel spanning er op de accupolen staat. Dit zou ongeveer rond de 14 volt moeten zijn.
+1
dterhaar
@Fendt303LS_Vincent Meet je dan niet gewoon de spanning vd accu? Dat dacht ik namelijk.
@dterhaar ja, maar als je eerst bij een stilstaande motor meet hoeveel spanning de accu aangeeft, bijvoorbeeld 12.5 Volt en vervolgens de motor laat draaien op iets van 1000 toeren, of iets meer.
Dan vervolgens na een minuut weer meten op de accu en dan zou die als de dynamo werkt hoger moeten zijn: iets van 14 Volt.
Volgens mij moet het zo ongeveer werken.
+1
dterhaar
+1
Klein Rot
@dterhaar
Eerst de accuspanning meten met stilstaande motor zal 12 volt of iets meer moeten zijn bij een goede accu. Dan trekker starten en bij ongeveer 1500 toeren van de motor opnieuw de accu spanning meten als dit gelijk is aan de eerste meting werkt de dynamo of de spanningsregelaar niet, als de dynamo goed is zal de spanning rond de 14 volt liggen. Dan een keer meten bij stationair toerental de spanning zal dan lager liggen bij stationair toerental laden deze dynamo’s niet goed bij.
dterhaar
@Klein Rot dank!!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!