Vogelsang mest snijfilter/voorsnijder

Wie heeft er ervaring met een vogelsang rotacut? Ben van plan een 2dehands voorsnijder aan te schaffen omdat we sleepslangen hebben zonder snijverdeler. Weet dat een vredo beter zou zijn, maar je vind ze niet veel en rijden maar een 1500m3 per jaar.

Mvg Tim
deutzke106

Reacties

jammermaarhelaas
Staat een Vredo voorsnijder op marktplaats
deutzke106
@jammermaarhelaas die heb in gecontacteerd maar was met iemand bezig
+3
deutzke106
Heb toch een vredo gekocht
deutzke106
Iemand foto’s hoe ik ze beste kan zetten aan zijkant van de tank? Rechtstreeks op de aansluiting komt het wat ver uitsteken
jammermaarhelaas
Even wat tips:

Het kan handig zijn om de voorsnijder zo hoog te monteren dat je er met een kruiwagen onder kunt om hem te legen en dan het uitgefilterde spul er uit te halen. Kun je er niet met een kruiwagen onder, dan moet je ergens anders heen met de stront die er in zit voordat je hem kunt schoonmaken. Misschien dat je boven een put kunt legen, soms zie je wel eens dat men het in de wei doet, en er dan een keer doorheen rijd om de hoop te verspreiden...niet mijn voorkeur.
De inhoud van een kleine Vredo voorsnijder past in een kleine kruiwagen (80 tot 100 liter).

Als de lege tank wat licht is op de trekhaak, kan het gewicht van de (volle) voorsnijder zorgen voor een betere oplegdruk, hier kun je eventueel rekening mee houden bij het monteren (heb ik destijds gedaan met goed resultaat). Hoe verder naar voren, hoe meer gewicht op de trekhaak.

Let even op dat de achterwielen van de trekker niet tegen de voorsnijder aan komen, met name met dubbellucht in een scherpe bocht waarbij de banden tegen de disselboom komen.

In sommige tanks zit ook een aansluiting onder de tank, hier zou je dan eventueel ook gebruik van kunnen maken.

Voorbeelden:
tractorfan.nl/picture/1366805/…
tractorfan.nl/picture/105168/
tractorfan.nl/picture/595040/
tractorfan.nl/picture/446670/
deutzke106
@jammermaarhelaas
Nuttige tips👍 Heb alleen geen aansluiting aan de onderkant dus is het toch even puzzelen😃
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!