Illustratie van:
31

Zocon Greenkeeper - Ervaringen op zandgrond ?

Dag,
Wij zijn zoekende naar een wiedeg (ikzelf niet zozeer) maargoed, ik kom een zocon wiedeg tegen op internet. Heeft er iemand ervaring met deze machine op (vrij hoge/droge) zandgrond?

Groet,

Deel dit topic

Reacties

Een gewone weisleep is net zo goed en kost de helft, we hebben een zocon greenkeeper maar zou hem niet weer kopen
@rubencasecs hier hebben we er wel eens 1 geprobeerd.
En frame op de grond en tanden 10% zetten heb je een molshopen egalisator.
En frame iets boven de grond en tanden op 95% en je hebt een wiedeg.
En alles daartussen is mogelijk.

Maar omdat ik een 10m weidesleep en een 12m wiedeg heb zijn wij er niet verder mee gegaan.

@Emmink buurman heeft nog een 2e handse 8m te koop..
@Fendt926Driver alles an de grond word dat niet te grof?
Wij zouden m ook wel op beweid land willen inzetten dus frame van de grond doen we dan sowieso niet.
@Emmink je moet even de juiste balans vinden tussen frame aan de grond en hoe strak de tanden dan staan moeten.
En vaak heb je de tanden niet sterk genoeg staan.
Maar als het beetje zwart wordt achter je moet je redelijk sterk in je schoenen staan om zo scherp door te doen
+1
@Fendt926Driver haha nou ak mn opa vaak hoor is t juist goed als je er goed overheen rost soms zo erg dat je dr idd benauwd van wordt.
@Fendt926Driver die van je buurman zal dan wel die ene op marktplaats zijn met Deutz trekker bij op de foto
@Emmink ja klopt.
Heb net op marktplaats gekeken.
Dat is hem bij mijn buurman
Ik heb net een jong gebruikte zocon greenkeeper gekocht. Nog geen ervaring mee. Wachtend op drogere ondergrond. Ik ga deze topic wel volgen ben benieuwd naar ervaringen van andere.
Op het werk hebben we zo 1, een gewone weidesleep doe je niet veel meer dan molshopen vlaktrekken. met zo een zocon kan je tenminste eens iets doen op een grasmat. geen bang hebben als het zwart ziet achter je en de tanden beter iets groffer zetten. we hebben er ook een zaaibak op hebben we dit najaar geprobeerd maar waren eigenlijk een beetje te laat waardoor dit niet gelukt is. in het voorjaar denkik dat dit wel moet werken mits er genoeg regen valt daarna.
@bisje7050 ja wij overwegen ook met zaaibak. Sinds vorige zomer ook wat materiaal ter beschikking om te beregenen. Denk dat het dan wel voorjaars te proberen is. Maar zonder water word hier niks, en zoveel water als afgelopen maanden word ook niks...
@bisje7050 vind t nadeel van doorzaaien met wiedeg dat t zaad los op de grond ligt, moet je t haast weer gaan rollen omdat de koeien die er weiden haast niet over die open plekken sjouwen om aan te drukken
@Emmink ja ik denk ook dat rollen veel zou helpen bij het kiemen van het zaad. als je de tanden grof genoeg zet zit het zaad er wel wat onder maar is het nog niet aangedrukt
+1
Ik vind m te hard voor het land, we hebben jong grasland, alles 5 jaar of jonger, dan sleep je snel zode mee door dat er voorop een driehoekprofiel zit. Een buis voorop was beter denk ik. We hebben ook een zaaibak erop maar dat is nog nooit geslaagd bij ons, in het najaar verzuipt het zaad en in het voorjaar is het te droog. Enigste manier om door te zaaien is vlgs mij een vredo.
@rubencasecs Vredo vorig voorjaar hier ook geprobeerd op 4,5 ha, toen de beregening nog niet voor mekaar dus veel te laat water erop... niks van terecht gekomen.. Dit jaar gaan we misschien klein beetje doorzaaien maar verder met beweiden en beregenen de grasmat maar wat proberen te verbeteren.
@Emmink hier 5 ha doorgezaaid met een vredo.
In het najaar best wel water opgehad.
Kan nog niet zeggen dat er zo enorm veel van opgekomen is....
@Fendt926Driver Bij ons kwamen ze allemaal super in de rij met vredo doorzaaien afgelopen najaar. In het voorjaar ook geprobeerd maar dat was allemaal niks. Jij was ook wel laat dit najaar toch?
@CaseCS130 ja best laat (misschien te laat) maar ku
On niet anders.
Had eerst onkruid gespoten en moest een week wachten met de doorzaai volgens de geleerden.
@Fendt926Driver Altijd lastig, timing komt zo precies en je kan het weer ook niet een paar weken vooruit voorspellen. Ik ben benieuwd hoe het er hier bij ligt straks als het groeiseizoen weer begint. Denk dat het gras wel mooi komt maar er zal ook wel wat onkruiddruk zijn in het begin.
+1
@CaseCS130 als de sneeuw weg is de farmwalk nog maar eens een keer doen.
Kijken hoe het erbij staat...
+5
@Fendt926Driver
Laat ik eerst even duidelijk zijn dat ik niet niet de gek met je heb of met wie dan ook. Maar doe mooie namen tegenwoordig moet ik toch zo nu en dan even om lachen. Vroeger liep je door je land. Tegenwoordig doe je een "farmwalk", heet een tuinman een "botanisch ondehoudsmedewerker". Gelukkig ben ik nog gewoon Loonwerker 😉
+1
@Siete een knecht heet hier ook agrarisch assistent....
+4
@Siete Het ergste is dat hij het waarschijnlijk niet eens lopend gaat doen maar met een Fendt 😄
+1
@CaseCS130 ha ha.
Dat gebeurt zeker lopend.
Zelfs de quad heb ik verkocht.
Is ook maar een kilometer of 5 totaal lopen
+1
Quote Reactie van @Siete:
een tuinman een "botanisch ondehoudsmedewerker".

Kortom "hovenier"... 🙈 Zou mezelf nooit als tuinman omschrijven, maar al helemaal niet als botanisch onderhoudsmedewerker....
Hoe is het iedereen hier verlopen in het voorjaar met het doorzaaien met de vredo of wiedeg??? 😁
+3
@Baltus_steyr ik ben niet helemaal gek, dit jaar nog niks doorgezaaid. Andere jaren aardig wat klaver door een vredo laten doen en daar hebben we dit jaar wel plezier van, klaver groeit veel beter dan gras met die droogte.
@GerbertXL

En je hebt meer kwaliteit.
Heeft er hier iemand ervaring met klaverzaaien met de delimbe zaaibak?
Heb de klaverrol erin maar ik word niet meer als 4kg per ha kwijt,
@zetordriver1 Voor witte klaver zit je dan al mooi toch? Voor rode net iets te weinig misschien. Heb je een zaaimachine met stappenwiel of sensor? Wij hebben ook een delimbe maar die moet je met de hand instellen, dus rijsnelheid halveren is gift al verdubbelen. Dan zou het altijd moeten lukken. Ik zie dat er 2 kleuren rollen zijn die geschikt moeten zin voor klaver, een blauwe en een groene. Misschien dat daar wat verschil in zit? Moet zelf eigenlijk nog zo'n rol aanschaffen.
Huren er wel eens een voor ons perceel uiterwaarden grond, bevalt goed, trekt er veel onkruid uit. werkt 10 keer beter dan een weidesleep. gewone wiedeg geen ervaring mee.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zocon Greenkeeper (weidebouw) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
31
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
2.678