Zetor 5011 - frontlader voor zetor 5011

Ik heb een uurtje geleden een zetor5011 gekocht, kan hier een frontlader aan? is dit geen probleem voor de trekker en welke frontladers passen hierop, of bestaan er universele exemplaren.
Alvast bedankt
wally62

Reacties

Fendt926Driver
Welkom op tractorfan.
Gefelisiteerd met je trekker aankoop.
Zeker kan er op een zetor ook een frontlader gebouwd worden.
Zoek je een nieuwe of gebruikte?
En wat wil je er allemaal mee gaan doen?

Misschien dat mede tf er @Rietman jou van informatie kan voorzien. En misschien heeft hij op zijn bedrijf nog wel wat liggen
+1
ZetorTwente
Op dit duitse zetor forum zit ook iemand, die een voorlader op een 5011 heeft gebouwd.
zetor-forum.de/themen/…

Maar er kunnen vast ook andere voorladers opgebouwd worden, houdt er alleen wel rekening mee dat de vooras het ook moet kunnen houden.
Rietman
@ZetorTwente De voorassen van Zetor zijn t.o.v. andere merken behoorlijk stevig gebouwd, de latere modellen met Carraro voorassen zijn lichter, maar sterk genoeg, advies is wel het gebruik van vaste velgen i.p.v. verstelbare velgen, (bouten lopen makkelijke los, daarom is vaste velgen beter) Problemen met voorassen kennen we niet zelfs niet met de zware Alleid (Canada) frontladers, Zeker zorg wel bij 2-wielaangedreven trekkers, dat de voorwiellagers goed afgesteld zijn.
wally62
Bedankt voor de snelle reactie, de frontlader zou slechts dienen om wat hout te laden op een aanhanger en wat losse grond te verzetten om gaten in de weide op weide op te vullen.
+1
@wally62 is een grondbak en hefmast dan niet een simpelere goedkopere optie?
wally62
Grond in de aanhangwagen krijgen met een grondbak, kan dat zo hoog?
Fendt926Driver
@wally62 en deze achter de trekker voor hefwerk en je bent klaar

tractors-and-machinery.nl/item/610594/…
@wally62 wat wil je precies? Je vraagt om een voorlader, ik geef een link van een voorlader passend op jouw trekker. Dan zeg je dat het alleen is om hout op de kar te krijgen en gaten te vullen (dus hoeft niet te ingewikkeld...)
Krijg je het idee van grondbak, kan het niet in de kar.. wat wil je dan precies?😅
Of heb je een Max budget wat je uit kan geven?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 5011 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!