Renault 551 - Waar vind ik bij een renault 551 het chassisnummer?

Hallo,
Ben voor het registreren bij het RDW op zoek naar het vin/chassis nummer.
Had in eerste instantie het nummer wat op het typeplaatje staat opgegeven, echter heb nu een mail teruggekregen dat dit nummer niet kan kloppen.
Heb meerdere keren gezocht over de gehele trekker naar een nummer echter niet kunnen vinden. Iemand misschien een idee waar ik het nummerkan vinden?
josp

Reacties

RobinL13
Welk nummer op het typeplaatje heb je opgegeven? Het R**** nummer is je type nummer, daar bij staat nog een langer getal, dat is je serienummer.
josp
Heb inderdaad dat lange nummer opgegeven, echter dat schijnt niet het chassisnummer te zijn volgens het RDW.
Krijg een mail terug dat het opgegeven nummer niet voldoet aan de letter/cijfer combinatie zoals bij hun bekend voor het merk en type.
RobinL13
@josp Let wel op dat er geen S in het serie nummer zit, de 8 kan makkelijk als een S gelezen worden. Misschien dat je hier iets aan hebt? Anders mag je mij ook een pb sturen met het nummer dat je opgegeven hebt en een foto van het plaatsje, misschien dat daar iets in te zien is.
spotmelker
@josp Hier hetzelfde bij een 651 en een Ares. Het nummer in het ruitvormige plaatje onder de motorkap is m.i. wel het goede nummer. Ze zijn niet zo lang bij Renault.

(klik om te vergroten)

josp
@spotmelker waar bevind zich dit ruitvormig plaatje? Heb volgens mij alleen een rechthoekig plaatje op het motorblok en daar staat niet zo’n nummer in uitgegraveerd.
spotmelker
@josp motorkap open zetten en dan aan de voorkant van de dieseltank.
+1
josp
@spotmelker heb het plaatje met ingeslagen 7 cijferig nummer gevonden, bedankt. Hoop dat dit voldoende is voor RDW.
spotmelker
@josp maak er een foto van en stuur deze als bijlage mee. Dat vroegen ze mij per mail. Typisch is dat het beide Renaults betreft. Met de JD en DF had ik het binnen 2 dagen thuis.
boegie
@spotmelker heb je het pasje ook al binnen? Bij mijn Renault hebben ze het type (R7635) en het chassisnummer achter elkaar gezet bij het VIN nummer...
spotmelker
@boegie Nee ik heb ze nog niet binnen zowel van de 651 als de ares niet.
renault 106-54
@boegieBij 75-14 hebben ze wel het R nummer + chasis nummer als VIN erop gezet. Bij de 106 alleen chasis nummer
+1
RobinL13
@josp Het nummer wat jij bedoeld is het typenummer van je MWM motorblok.
renault 106-54
Wij hebben bij de 75-14 ook even moeten zoeken. Uiteindelijk wel gevonden rechtsvoor op het chasis. Je moet zeker goed kijken zeker als er wat verf overheen zit. Bij de 106 bleek het op dezelfde plek te staan maar hadden ze het niet nodig.
DB780
Hallo Jos

Het vinnummer vind je boven op het chassis wat aan de motor is gemonteerd bij de vooras, aan de rechterkant. Recht onder de dynamo. staat het totale nummer=type+chassis ingeslagen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 551 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!