Renault Super 7D - Smeermiddel hefinrichting

Ik heb een renault met een 322.3 motor. De hef (lift) werkt niet meer. De tractor lekt wat olie en waarschijnlijk zit er te weinig olie in>Zo te zien is de hef en tandwiel overbrenging met dezelfde olie. ik heb ook een international waar ik recent hy-tran ultraction transmission oil voor gebruikte, is mogelijk dat ik deze gebruik in mijn renault?
- welk type olie gebruiken?
- waar het niveau checken ?
bert2010

Reacties

bert2010
Ik voeg ook nog even een foto bij van mijn tractor. vulopening bovenzijde blok. Is het boutje aan links op de foto om los te draaien en dan het oliepeil te controleren?

(klik om te vergroten)

spotmelker
@bert2010 bij Renaults waar geen peilstok op zit is een boutje aan de rechterkant van de versnellingsbak inderdaad om de olie te peilen. Ik gebruik gewoon universele transmissie/ achterbrugolie wat bij elke Lmb te krijgen is.
schluterman
De hy-tran is enkel voor international ik zou die olie niet in een andere trekker doen
bert2010
Ok, bedankt. enig idee welke olie voor de renault goed is? Voor de renault is de olie voor transmissie zowel als hefinrichting. In de originele boek van renault wordt 'relevage hydraulique type O32400' voorgesteld. Maar ik vind verder geen info van dat type olie
schluterman
@bert2010 dat zou ik zo niet weten maar anders even naar de lokale lmb die kan je er zeker mee verder helpen
bert2010
Goede tip, misschien de zekerste oplossing
bedankt
Je kan er gewoon een universele olie in gooien wat zowel in de motor als in de achterbrug kan.
En anders een gewone achterbrug olie.
Het komt niet zo precies maar de olie kan niet te dik zijn want dan is de kans aanwezig dat je olie filter in elkaar geperst word.
Geen hytrans van IHC er in.
Olie peil zit bij het rechter rem pedaal, klein vierkant plugje.
Ik heb meerdere van dit type en normaal gesproken doet de hef het altijd.
Soms moet je de pomp even ontluchten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault Super 7D ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!