Fiat 670 - Tweedehandsaankoop maar papieren kwijt

Ik vond het antwoord niet meteen duidelijk in andere topics, dus vraag ik het maar even aan de specialisten:
Stel je koopt een tractor, tweedehands, van 30 jaar oud. De huidige eigenaar vindt de papieren niet meer. De verkoop vindt plaats in Belgie, gaat over Belgische papieren die foetsie zijn.

Wat is de procedure om terug aan de papieren te geraken? En is dat iets dat makkelijk is, of moet je door een hele mallemolen van procedures? En is het een kostelijke zaak?

Ik hoop dat mijn vraag duidelijk is, zoniet, shoot!
Kwosp

Reacties

Johndeereforlife
Dan moet je aangifte gaan doen van verlies van papieren bij de politie die geven u dan een document waarmee je er dan nieuwe kan aanvragen als ik het goed heb. ik heb dit zelf ook nog nooit gehad dus heb hier ook niet veel ervaring mee😅
Krispax
@Johndeereforlife het spreekt voor zich dat de huidige eigenaar voor nieuwe papieren moet zorgen. Koop geen trekker zonder papieren.
Johndeereforlife
@Krispax ik zie het nochtans vaak voorbijkomen dat men een oudere trekker koopt als project die jaren niet gebruikt is waar de papieren van verloren zijn geraakt. hangt denk ik van de prijs van de trekker af en hoe veel haast je met het project hebt...
Kevin_dexta
Zorg eerst en vooral dat je een aankoopfactuur heb of een verkoopsovereenkomst. Zelf ben ik nu bezig voor mijn inter papieren aan te vragen, was een Nederlandse tractor waar nooit papieren zijn bij geweest maar ik had dit al een keertje gedaan maar op 9 jaar tijd is er weer een hele boel veranderd.. ik heb mijn aankoopfactuur moeten laten controleren bij douane (dit kun je vanaf je zetel doen via het internet), eventjes erna krijg je een bevestiging als het goed gekeurd is of niet. Indien goedgekeurd komt de wijkagent chassisnummer controleren of het wel degelijk juist is en dan moet je langs politiekantoor gaan, daar maken ze je een papier op dat je je papieren bent kwijt geraakt. Daar kan je dan mee naar de dealer/invoerder gaan, die kan je dan een nieuw gelijkvormigheidsattest aanvragen..
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 670 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!