Illustratie van:

John Deere 6506 - remmen

Wij hebben nu 3 luchtventielen op de trekker alleen onze 10 tons kaweco is hydraulisch geremd. nou is mijn vraag kan ik naast de luchtrem ook een tweede hydraulische rem op maken?

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Is geen probleem om beiden te hebben.Als de trekker nieuw in NL is verkocht zit er meestal wel een hydraulisch remventiel op.
Fendt926Driver
Als ik je profiel bekijk met 15 jaar al 18500 uur op 6506 gedraaid dan mis je de hydro rem de laatste 1500 uur toch ook niet meer want de eerste 6506 met 20000 uur moet ik nog tegenkomen
john deere 7810
@Fendt926Driver

waar zie jij dat staan dan? maar 20000 uur kan zeker wel maar denk niet hier in nl 😃
harold82
Ervaring ontbreekt het niet aan rijd al vanaf z'n 7e gemiddeld tien uur per dag op trekkers
Frankhoenderloo
@7810 bij ervaring kun je zien hoeveel iemand denkt dat die met een trekker gereden heeft. en hij heeft ingevult dat die met zijn leeftijd van 15 jaar al 18400 uur met die trekker heeft gedraaid.
@harold82 ik weet niet wat jij doet van je 4e tot je 18e? hier hebben ze iets dat leerplicht heet! dat je dan je papa afentoe nog eens meehelpt kan en mag natuurlijk maar in totaal al ruim 25.000 uur hebben op je 15e is natuurlijk stoere praat.
Maar even terug naar het onderwerp het lijkt mij dat het natuurlijk geen probleem om een hydraulisch ventiel er bij te hebben? maar hoezo wil je een tweede hydraulisch rem ventiel erbij als je er al een hebt?
MVG
johndeere6506
Nee ze is een tweede hands gekocht uit duitsland van daar dat er geen hydro remmen op zitten
Axle Rose
Wat zitten jullie te zeuren over zijn ervaring? Geef die jongen gewoon antwoord op zijn vraag. Dat antwoord is overigens ja je kunt een remventielset erop bouwen.
Fendt926Driver
@Axle Rose

ervaring is niet het probleem maar vaak zijn ze onder de 16 jaar met vragen die nooit gerealiseerd gaan worden en een vermogen kosten. zoiets ga ik mijn tijd niet voor verdoen. iemand met gewone vragen en een redelijk ingevuld profiel krijg heel vaak goede reaktie. maar soms zijn het die klonen die ook en heel wazig profiel hebben. daarom wordt het profiel gechekt en als het rammelt ter sprake gebracht zodat de rest er rekening mee kan houden
Axle Rose
@Fendt926Driver Maar dat kun jij niet weten of het wel of niet gedaan wordt. De vraag is helemaal niet dom en misschien is dit al besproken geweest bij hem thuis. Afgezien van het ontbreken van hoofdletters is zijn topic kort en duidelijk geformuleerd en zonder de standaard 20 spelfouten zoals de meeste hier. Puur omdat zijn ervaring niet klopt zou je geen normaal antwoord willen geven. In dat geval kun je beter het topic gebeuren weghalen want daar heb ik bij iedereen mijn twijfels bij.
wout820
@Fendt926Driver

Ik ken hem als hij iets wil dan gebeurd het ook.
mels
Fendt926,geen leuke opmerking gemaakt....,volgens mij kan de dealer er gewoon een remventiel opzetten,maar heb je wel eens gedacht om de kaweco luchtgeremd te maken,dat is veel beter en veiliger.
johndeere6506
@mels ja dat klopt maar meestal veel duurder
johndeere6506
Srry jongens dacht dat je de draaiuren van de machine van in totaal.
nu aangepast en ik ben in ieder gval geen kloon.
RobinBos
Als iemand van een jaar of 14 vraagt naar de max snelheid en het oprdaaien hiervan is het beter om geen antwoord te geven inderdaad, maar als hij naar de remmen vraagt vind ik niet dat dit bestraft moet worden met zo'n dom antwoord.
Als je al nadenkt over het beremmen van een 10 tons kipper dan denk je er wel serieus over na.

Een remventiel is naderhand op te bouwen, met behoud van de luchtremmen.
wout820
@johndeere6506

ik heb mijn oom vandaag even gevraagt en die zij dat het wel kon maar was wel duur
Frankhoenderloo
Ben het wel aardig met Fendt926driver eens, veel vragen die op het forum worden gesteld zijn gewoon zinloos of wordt gewoon nooit in praktijk gebracht.
Wat betreft de vraag van johndeere6506 heb ik hem verkeerd gelezen of is die verkeerd gesteld, je kun hem namelijk ook lezen in de manier van ik wil nog een 2e hydraulisch remventiel plaatsen dus vandaar mijn vraag.
Trouwens een extra remventiel op je trekker zetten in de vorm van hydraulisch inplaats lucht is natuurlijk wel mogelijk alleen ik zou dat klusje wel door de plaatselijke lmb laten doen, want remmen is natuurlijk niet iets om geen aandacht aan te schenken en moet ook goed gebeuren.
Axle Rose
@Frankhoenderloo Persoonlijk vind ik dit soort topics veel zinlozer.
tractorfan.nl/topic/19074/
ljdekker
Zo`n hydraulisch remventiel kost iets van € 750 en is naderhand op te bouwen door de dealer.
Frankhoenderloo
@Axle Rose onderbouw je mening eens dan? die vraag kon ik nog niet vinden dus heb ik toen gesteld en daar is ook echt wat meegedaan. dus leg uit wat vind je daar zinloos aan?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6506 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
5