Illustratie van:

Ford 5640 - Hydrauliek ventielen gaan lekken en druppen

Hallo ik heb een ford 5640 sle met hydrauliekventielen achter. Als ik er een machine achter heb zoals een kieper lekt er wel wat olie door de lek slangen uit de ventielen. nu heb ik de afdichtingsringen er uit gehaald. Deze waren helemaal hard en heb deze vervangen door o ringen die ik in een assortiment bak had zitten. Deze ringen passen natuurlijk niet 100 procent maar het lekken is wel minder geworden. De trekker heeft meer als 10 duizend uur en de ventielen dus ook. Naast nieuwe mannetjes koppelingen aan de machines te monteren zou ik graag de originele afdichtingen zien te krijgen. Waar zijn deze te krijgen of is het een zaak van het hele spul vervangen?

Deel dit topic

Reacties

Fordje4600
Bij de dealer, die weet precies wat je nodig bent, je hebt 10x dezelfde maat maar er past er maar 1 van.
Ook hoort er een kunstofring in te zitten
jammermaarhelaas
Is een soort van nylon O-ring.
Sjon
Rubber o-ring en platte steunring horen er in bij de meeste oude koppelingen.
jammermaarhelaas
@Sjon

Zoals ik het begreep bedoeld hij de wit/gele nylon O-ring die in de koppeling zit, dus niet die welke in het huis zitten, waar de koppeling in heen en weer "schuift".
jannie2001
@jammermaarhelaas ja die bedoelde ik inderdaad. de rest ben ik nog niet tegen gekomen. kan zijn dat het daar ook wel lekt
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @jannie2001:
de rest

Als je het afsluit rubber weghaalt, dan zie je vooraan de snelkoppeling een stalen ring met gaatjes. Als je deze ring linksom losdraait dan kun je de hele snelkoppeling uitnemen. Dan zie je die twee vlakke nylon ringen met O-ringen daar achter zitten.
Heb je de uitvoering met hendeltjes naast de snelkoppelingen, dan moet je eerst die hendel verwijderen, het asjes wat door het huis loopt is geborgd op het einde wat er aan de andere kant uit steekt.
MaxxuM4ever
Als je van het lekken af wilt gewoon alles nieuw.
+2
Corne S
@MaxxuM4ever

Het is dat het vrouwtjes zijn, anders had je kunnen zeggen dat het oude mannen kwaaltje was😉.
Fred4130
@Corne S ook bij de dames is nu en dan de Tena lady nodig 🤗🤗
nhmonteur
Deze originele ringen hiervoor zijn te krijgem bij de lokale Nee Holland dealer.
Origineel zit er 1 enkele o-ring in. Dus zonder een steunring zoals je wel eens bij andere snelkoppelingen ziet.
jannie2001
@nhmonteur ja zo heb ik het ook gezien inderdaad een beetje bruine gele ring

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5640 en hebben de trefwoorden ford en lek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN