John deere 1640 sekura cabine

Hallo,

mijn vader en ik zijn bezig met het verwijderen van de cabine van de trekker.
we hadden alles losgemaakt, en mijn vader hees met de kraan de cabine op, maar toen zagen we dat bij het stuur en de hendeltjes van: de aftakas, hilo enz. dat de ruberen behuizing helemaal indeukten.
en dat hij dus niet mee met de cabine de lucht in ging.

nu was mijn vraag: moet het dashbord op de trekker blijven, of moeten we alles losmaken en dat het aan de vloer blijft.
(want de vloer van de cabine gaat er ook af.)

Deel dit topic

Reacties

JohnDeere 1640
Ik hoop dat mijn vraag duidelijk omschreven is.
john deere 1640
Zitten die hendels er niet ingeschroeft en dat die bak vast zit in het raam dat je die rubber los moet maken want bij onze kan ik als ik die bovenste plaat er af haal bij de motor kijken en anders kan je plastice kap aan de zijkanten los schroeven

teminste als ik me niet vergis
john deere 7810
Je moet het dasbord met de lampjes kunnen in de cabine de behuizing dus het zwarte gedeelte (plastic) moet wel verwijdert worden hiervoor moet het stuur er af als je dit er af het zie je het stuurhuis zitten aan het stuurhuis zitten 3 stangen aan vast aftakas hi/lo handgas hier moet alleen het eerste gedeelte van af geschroeft worden bovenaan net onder het stuur 😉 kan niet missen

let ook op als je het plastic daschbord weg haalt dat de stopkabel ook mee moet 😉 let ook op het stangetje van het beluchtingsventiel in het midden net voor de stoel
roy jd3130
Jij blijf ook bezig met die 1640 he hoop dat het goed komt
JohnDeere 1640
Alvast bedankt, we hebben de drie hendeltjes losgeschroeft, en het stuur is er ook af, en het plastic gedeelte van het dashboard is er ook af.(mijn pa werd ff boos rukt die lekker lomp het dashboard eraf, meteen een scheur erin:(.)

maar als we dit er dus af hebben,stuur, aftakas, hilo, handgas, en alle overige hendels pedalen, moet de cabine er zo afgehezen kunnen worden?
Axle Rose
Waarom moet de cabine eraf?
JohnDeere 1640
Axle rose:
omdat we denken, we weten het bijna zeker, dat de vulpomp kapot is, of er is een lekage in de achterbrug.

roy jd3130
ja he!
eerst wilde mijn pa hem weg doen omdat die (..) van magielse in woerden zij dat die trekker niet meer gered kon worden,
maar toen wij een John Deere dealer gebeld hadden bleek dat helemaal niet waar te zijn.
en omdat ik net zolang bleef doorzeuren dat die John deere moest blijven, zijn we hem nu aan het repareren. tenminst, dat proberen we.
DESLAGERURRE
@JohnDeere 1640

wat is er mee loos dan ? werkt de hi/lo niet ? blijft de aftakas door draaien ?
tractorliefhebber
.
DESLAGERURRE
@tractorliefhebber
daar doelde ik ook al op ... mischien nog even de wielen op breed spoor zetten en dan rol je hem zouit elkaar en het rubber bij de poken even verwijderen ...
JohnDeere 1640
Mijn pa en een monteur dachten dat ze ook nog bij de versnellingsbak moesten zijn, omdat dat ook in de oliekringloop zat. zie mijn andere topic voor meer info over het probleem.
JohnDeere 1640
Er zit een beugel onder het dashboard, en die had er ook af gemoeten, we hebben nu zo ff 3 kabels naar de klere getrokken.
john deere 7810
@tractorliefhebber

soms is het niet onverstandig om de cabine er af te halen omdat dit vaak vol zit met rotzooi en zand

en je kunt lekker aan de gang komen als je een van die pijpen lek hebt 😉 weet ik inmiddels uit ervaring

op het werk bezig met een 2130 zat te twijvelen om de hut er af te halen ben er blij van dat ik dat gedaan heb! omdat we het gewoonweg niet kunnen vinden tot op heden.......
john deere 7810
@JohnDeere 1640

die beugel wat aan het stuurhuis vast zit zeker?
JohnDeere 1640
Ja inderdaad! met de kraan steeds heel voorzichtig omhoog heisen, en dan trek je zo 2 hydrauliek kabels kapot, en de gas kabel, en nog eentje! maar de monteur had er niks van te vooren over gezecht, vind ik wel zonde....
Axle Rose
Volgens mij hebben hier meerdere mensen gezegd dat de cabine er niet eens afhoeft. Dat jullie niet goed weten waar je mee bezig bent ligt nu aan de monteur?
roy jd3130
Het is maar net wat je moet doen de hef deksel kan dr zo al af en het hut kan voor wel een heel end om hoog 40 50cm
JohnDeere 1640
Je moet toch ook onder de cabine, om de deksel van de versnellingsbak open te maken, om daar een strip los te maken, zodat de trekker door de midden kan, en zo kom je er veel makkelijker bij, toch? je moet toch kunnen zien wat je doet?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1