Deutz D13006 - Iemand ervaring met de remverdeler

Hallo,
Wie weet precies hoe de remverdeling precies werkt van een Deutz D13006, 10006, latere 8006 en de grotere internationals. Ik krijg het namelijk nog niet goed, wanneer ik een afnemer monteer zoals mijn hydraulische remventiel. dan heb ik te weinig remdruk, omdat hij het ipv 2 hoofdremcillinders maar van eentje haalt. Ik heb al een aantal dingen aangepast aan de hoofdremcillinderscompartiment wat bij het revisie vergeten was.
Kortom de vraag hoe wordt de remdruk verdeelt zodat ik gerichter na het probleem kan zoeken.

Deel dit topic

twand2505

Reacties

redeagle14
@twand2505 hoe groot is de plunjer in je rem ventiel? En welke diameter heeft jouw hoofdrem cilinder?
twand2505
@redeagle14 plunjer 19, dit zou gewoon moeten werken want dit type wordt vaker opgebouwd, alleen als ik hem tussen mijn rechter rem op zet dan heb ik te weinig opbrengst, (in deze situatie zou mijn remverdeler de opbrengst moeten verdubbelen) en als ik hem aansluit zoals deutz het orgineel doet dat krijg ik de pedalen wel hard en remt hij gewoon zoals het moet alleen laat hij de olie van het rem ventiel niet terug komen als ik het pedaal los laat dus die blijft iets bediend.. er staat dan geen druk op mijn snelkoppeling maar er staat dan wel een lichte druk +- 1 bar op de drukloze retour terwijl daar niks op moet staan als ik niet rem
redeagle14
@twand2505 dan moet je het rem ventiel aansluiten direct achter de hoofdrem cilinder. En een rem ventiel met een kleine stuur plunjer nemen. 12 of 16 mm niet groter.
twand2505
@redeagle14 bij de deutzen wordt altijd dit type remventiel gebruikt. maar dit neemt niet weg dat mijn remverdeler nog steeds niet werkt en wat bedoel je met gelijk achter de hoofdrem cillinder? Ik heb mijn t stuk nu halverwege de leiding zitten.
redeagle14
@twand2505 het type rem ventiel zegt niets over de stuur plunjer. Dat is gewoon meten is weten.
twand2505
@redeagle14 de hoofdremcillinders zijn nieuw, maar ook zonder afnemer, wordt de remdruk niet verdeelt
redeagle14
@twand2505 dan mankeert er wat aan het verdeel blok. Komen de stiften wel goed naar buiten? Anders met wd40 of zo goed gangbaar maken.
twand2505
@redeagle14 zitten nieuwe banjo’s in en kogels meerdere malen los gehad
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D13006 en hebben de trefwoorden deutz , remventiel en zf geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!