Illustratie van:

Fendt 106 S - Hydroliek...

Ben begonnen met hydro. Ik heb de kap eerst lostgemaakt en gekeken of de bouten nog goed vastzaten. dat was NIET het geval... Hoi hoi, vastdraaien en hoppa... Nee dus! Ik had de handle te ver naar beneden geduuwd en die gaat niet meer omhoog.

Hoe krijg ik dat weer goed? Moet nu toch alles eraf (duhhh) of heb ik dat ventiel kapot gemaakt??

Onderstaande foto. Het deel waar het om gaat is benadrukt op de foto. De hendel heb ik verwijderd.
Foto:

Hoop dat er niks ergs is want die ventielen kosten nogal wat... (behalve grijze haren hehe)

Deel dit topic

Reacties

jcfendt
Favorit614
Draai hem maar weer los , waarschijnlijk is ie verschoten
Of de m6 boutje ligt er uit
jcfendt
Betere foto...

Wat is er dan verschoten?

De handle zat er nog op toen het gebeurde. Hij ging toen niet meer terug omhoog. Er leek een stuit te zitten. Als ik hem losdraai komt dan het voorste gedeelte er af of zo? Als iemand daar een tekening van heeft GRAAG!

appie1967
Hier zijn denk ik niet veel tekeningen van ben ik bang
ben er wel eens mee bezig geweest maar kheb geen idee meer hoe het zit
maar ik zou zeggen haal het hele blokje er af en klem hem met een doek in de bankschroef zodat je er wat beter bij staat en beter zicht hebt en bekijk het rustig
ik heb er nog 1 liggen waar het smoorkraantje bovenop vast van zit als je er niet uitkomt misschien is dat wat
Favorit614
@appie1967

Ik heb het zelfde probleem , ik heb ze ook gereviceert , maar hoe zit dat ding ok al weer in elkaar.
waarschijnlijk is de bediening van de plunjer geschoten.
als je hem uitelkaar haald zorg dat je een orgineel Bosch afdichtset er bij hebt , kost een paar cent maar dan is ie ook weer dicht
de yanmarman
Als je bij die ventielen de hendel te laag duwt, dan schiet de bediening eronder/erboven(weet ik zo ni meer) waardoor de stuurschuif niet bediend word.
Dan moet je alle ventielen erafhalen, de 4 inbusbouten los draaien en de bediening weer terug zetten, mits deze niet gebroken is, want dat was bij mij wel !!!
Maar als die gebroken is, geen probleem, kan je weer terug aanelkaar lassen mits je het fatsoenlijk blijft het ook zitten.
de yanmarman
@jcfendt

Je moet de ventielen er weer allemaal eraf nemen, want er gaat nog een bediening de bak in( voor het zakken van de hef) waardoor je het er zo gemonteerd er niet af kan pakken.
fendtfavorit10s
De mijne was ook te ver naar voor gegaan met monteren,
ik heb het blokje helemaal uitelkaar gehaald, en vervolgens wat geprutst om hem inelkaar te krijgen maar hij is nu weer goed.

hoe ik dat gedaan heb weet ik niet precies meer maar ik weet wel dat hij helemaal uitelkaar moet en dat er een veertje achter zit wat je op spanning moet houden met een schroevendraaier of een doorslagje vervolgens moet je hem weer in elkaar kunnen zetten
jcfendt
Ik kijk er nu al naar uit 😄

Zaterdag ga ik weer terug met nl vuurwerk naar be 😄. Zaterdag middag klungelen dus.

Ik heb dat ringensetje liggen. 12 ringen en 5 hulpringen. Ik heb de aanvoer al losgedraaid. Vraag me af hoe dat afgedicht zit..

Heb ik nog meer nodig dan dir rinen???
jcfendt
@de yanmarman

Moet je wel een lasapp hebben. 2e week doe ik een cursus lassen. Hoopndat ik het snel oppak. Spatborden moeten ook nog aan de beurt komen.
de yanmarman
Waarschijnlijk op de bekende plaatsen bij Fendt 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 106 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
4