20

Is werken met een herder makkelijk te leren?

Hallo,is het werken met een bv.herder maaikorf/klepelbak makkelijk te leren (betreft wegbermen ed.)

Deel dit topic

Reacties

+1
Natuurlijk is dat te leren.
Afhankelijk van je gevoel en talent voor trekker rijden is het gewoon doen en al doende leert men.
Ik zit dagelijks op een mobiele kraan, is wel wat anders, ik kreeg nu een aanbieding om een seizoen dit te gaan doen maar ik kan me er niets bij voorstellen, vandaar (wel ervaring op trekker ed.)
+1
@Mees Als de bediening met 2 joysticks aan de stoel is zal dit voor jou als kraan machinist niet lang duren voordat je het in de vingers hebt denk ik. Alleen je zit anders naar je giek te kijken en je zwenkt zelf niet mee. 😛 Met de oude bediening met de hendeltjes aan 1 ventielenblok op een steun zal je misschien iets langer zitten stoeien, maar ook dat went. 😉
verwijderd
+1
@Sjon Kraanmachinisten houden niet zo van afwisseling? 😉
+1
De meeste niet

(klik om te vergroten)

Het is geen straf om hier mee te werken idd.morgen met de schep,maakt mij niet uit verandering van spijs doet eten
Waarom ga je niet met de kraan klepelen maaikorven zit je veel rechter op je werk en beter voor je rug dan de hele dag scheef over je spatbord kijken.
@Rene schut kraan heeft nogal een beetje minder capaciteit vergeleken met een trekker he
+1
@fendtinterfan @Rene schut maaikorven gaat heel mooi met de kraan maar klepelen is natuurlijk onzin met een kraan.
+1
Het is goed te leren. Ik ben al jaren een manusje van alles. Als kranen lukt en trekkerrijden ook zou dit moeten lukken. Het is wel fijn als je makkelijk omschakeld.. @DANOONTJE POWERR heeft een keer op mijn uitrijder gezeten. Alles is goed te leren maar dat was ook niet anders.
Dat heb je met 15min door hoe het moet. Duurt wel heel wat uurtjes voor je er echt handig mee bent
Niks mooiers dan bermen maaien 😇
+1
Bedankt voor alle reacties, de meeste beren in de berm zijn nu wel weg 🤪
Met joystick bediening is het allemaal niet zo moeilijk, wel aanleren om te klepelen met 1 joystick.
+3
Alles is te leren. Maar zou niet te hoog vd toren blazen. Als jij aan geeft dat je kraan ervaring hebt en het graag wilt leren kunnen ze daar rekening mee houden.
Als ze je meteen in een ervaren ploeg zetten met een botsabsorber er achter dan geef ik je het te doen. Het is niet alleen met bedienen van de giek, maar ook het in de gaten houden van obstakels en verkeer waar je nu rekening mee moet houden... Heb daar wel meer "nieuwe" jongens bij zien zweten, dat t toch niet zo makkelijk was als verwacht. 😅
+2
@Siete Dat is misschien nog wel het lastigste het nagenoeg constant in de gaten houden van je machine, en terwijl je dat doet ook nog rekening moet houden met verkeer waarin je eigenlijk ook nog als verkeersregelaar fungeert.
+4
Als ze nog jong zijn gewoon op puppy cursus gaan met een herder zo blijven ze wel mak
Als het met de bekende hendeltjes is heb je een iets steilere leercurve dan met de joysticks maar het is zeker goed te doen. Tis vooral het doorkrijgen wat er wel en niet kan met de arm en trekker wat een poosje duurt.
En dat verschilt ook nog wel behoorlijk per combinatie is mij opgevallen.
@deutzisthebest hendeltjes reageren wel fijner als sticks. Maar het kost wel meer moeite om "even" op te pakken.
@fendt308-driver

Als je de slag van hendeltjes te pakken hebt en je kan er redelijk voorzitten dan werkt het super!
In mijn eerste combinatie moest ik echt scheef zitten. Dat brak mij wel op na een aantal weken. Tegenwoordig zit ik bijna recht en heb ik nergens last van.
@deutzisthebest klopt helemaal. Mag je wel oppassen dat je rug niet scheef groeit met scheef zitten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0