Fiat 1000DT - aftakas 540-1000

Laatst had ik mijn fiat voor de voermengwagen maar deze draaide nu veel harder dan normaal met de andere trekker ervoor.
Dus de aftakas staat dan op 1000 toeren maar weten jullie waar hij naar 540 kan? Heb ook al gezocht maar kon niks vinden.

Deel dit topic

GJ-1993

Reacties

radium45
Bij een 980 kun je de stomp losdraaien met 3 moeren. Dan kun je het gat wat in de stomp zit opvullen of leeghalen om van toerental te wisselen.
fiat900
Heel simpel te veranderen, je gaat zien dat er op die stomp 2 lepjes (borging) hangen, maak die los en dan kan je de stomp eruit of meer erin duwen. En er is zal een groef tevoorschijn komen waar je de stomp weer vast kan zetten met die lepjes..
bert8210
Hij bedoelt waarschijnlijk een borgring
GJ-1993
Okee bedankt ik zal zo even kijken.
fiatfan
Er zitten 4 boutjes die je met sleutel 17 kunt losdraaien. er zitten ook 2 passtukjes aan. je trekt de aftakas ongeveer 2 to 3 cm naar achteren, zet de passtukjes ertussen en doe de 4 bouten er weer in. even vastdraaien en klaar is kees (of GJ)
GJ-1993
Bedankt, Die 4 boutjes begrijp ik, maar wat bedoel je met die 2 passtukjes?
fiatgroep
Die passtukjes zitten er tussen als hij uitgetrokken is en als je hem in wilt drukken haal je ze er tussen weg en dan zet je de tussenstukjes weer boven op. Elk tussenstukjes zitten 2 bouten door heen.
GJ-1993
Oke bedankt ik zal er morgen even naar kijken, jullie horen het nog wel.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 1000DT ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!