Fendt 307 LSA - probleem met tweede versnelling

Ik heb een fendt 307 lsa bj 87 maar schiet uit de tweede hoge versnelling wat kan dat zijn ? wat kan dat gaan kosten ?
Is dat zelf te doen ?
Of wie kan dat maken
feendt307

Reacties

Fendt926Driver
Waarschijnlijk de synchromesh ring van de tweede versnelling versleten. kost alleen synchromesh ring nieuw rond de 750.- (afh van welke) MAAAAAAAR als je hier deze vraag stelt denk ik niet dat je de kennis hebt om zelf te repareren. en als de dealer de bak uit de trekker heeft gebouwd zegt hij meestal als je deze kosten hebt gemaakt kun je net zo goed 1e en 3e versnelling ook vernieuwen. alles bij elkaar zit je snel rond de 4000.- euro. moet men verder nix geks tegenkomen
Wimsumar
Beste Feendt307:
Oorzaak: slijtage.
Kosten: revisie bak à vele duizenden €.
Zelf doen: Als je wist hoe een gecompliceerde reparatie het is, dan was nu de tweede versnelling niet versleten.(!)
Mengeledriver
Jep, en het is een hele klus, gaat aardig tijd inzitten. En je moet toch wel verstand hebben van dat soort dingen. Zou jammer zijn dat hij weer in elkaar zit en hij zou niet meer willen schakelen/rijden...
Waldman
Het kan meerdere oorzaken hebben het naaldlager kan ook uit het tandwiel liggen of de nokjes in de schakelring en of tandwiel - synchromesh ring zijn versleten maar de schakelvork kan ook ingesleten zijn zodat hij de schakelring niet ver genoeg meer beweegt of los zitten. En wat ook wel voorkomt is een gebroken arrateringsveer. Je weet het niet eerder zeker dan dat je er in kan kijken.
interpowerrr
Is idd een hele klus voor een gemiddelde monteur, als je niet wilt hebben dat de bak natijd "jankt", zou ik een ervaren fendt monteur vragen die dat vaker heeft gedaan. we hebben bij ons op het werk hier veel ervaring mee! stuur maar een pb als je intresse hebt.
feendt307
Ik heb hem voor de hobby wie kan die versnelingsbak maken
in de vrijetijd ?
appie1967
Misschien heeft jan ubak staphorst wel een sloopbak liggen heeft wel een 307 gesloopt
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 307 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!