Fendt Farmer 2 - Kenteken plicht

Heej hallo,
Ik kom met mijn farmer 2 op de openbare weg.
Sinds 1-1-2021 is er een kentekenplicht op landbouwvoertuigen?
Geld dit ook voor een farmer 2
Hermens

Reacties

Oldtimer-fan
Als hij sneller rijdt dan 25km/h heb je een kenteken nodig.
Vanaf 1-1-2025 moeten alle tractoren, dus ook langzamer dan 25km/h, een kenteken. Dus beter nu meteen op kenteken zetten.
+1
NH-Ford
@Oldtimer-fan Alle tractoren moeten geregistreerd worden in 2021, dus ook die niet harder gaan dab 25km/h. Enigste verschil voor die is dat het voeren van een wezenlijke kentekenplaat pas vanaf 2025 verplicht is.
Oldtimer-fan
@NH-Ford

Mij hoor je ook niet zeggen dat je niet hoeft te registreren. Ik zeg alleen dat je over 5 jaar sowieso een plaat moet hebben. Kun je hem net zo goed nu meteen aanvragen als je toch ingelogd bent bij de rdw.
FF2D103S
Zoek op internet: kenteken tractor.
Kies voor de site van de RDW en vul je gegevens in op de vragenlijst.
+1
linders
Aan de hand van deze beslisboom kom je er ook snel uit. ik heb het voor mijn David Brown die 20 km/h loopt ook gedaan want over 5 jaar moet toch iedere trekker het en dan moet je ook nog gekeurd worden en kost het meer geld.

(klik om te vergroten)

+1
Sjon
@linders De kosten voor een keuring kunnen wel eens lager zijn dan de premie van 5 jaar verzekering.

De keuze moet je zelf maken.
+2
linders
@Sjon da is een sterk punt nog niet zo over na gedacht. maar ik wou ze er gewoon op hebben dat ik er geen gezeur meer me had enzovoort. wel slim om er zo over na te denken.
+1
OmeHenk
@Sjon de vraagsteller geeft aan dat hij op de weg komt. Dus verzekeren moet sowieso
Alex Schanssema
@Sjon Alleen als jij dan zou willen keuren na 31-12-2021 , moeten ze aan de eisen voldoen van de huidige tijd. Dan kan jij het zelf wel bedenken, dat er dan weinig door de keuring komen.
+2
NH-Ford
@linders Zoals al eerder aangegeven, je bent sowieso registratieplichtig, dus bent verplicht hem te registeren dit jaar, ook wanneer hij niet harder rijdt dan 25. De wezenlijke plaat is pas per 2025 verplicht voor snelheid tot 25km/h
+1
Hermens
Ohke bedankt.

Mijn farmer 2 is verzekerd voor op de weg.
Alleen aks hij gekeurd moet wordrn heb ik een groot probleem.
Gat in de uitlaat
Geen enkele verlichting doet het
Geen richting aanwijzers
En remmen kan alleen met de handrem

Kijk maar op mijn profielfoto wat voor prachtig traktor het is😬😜
Wil hem ooit opknappen mja geen tijd en geld ervoor
+2
Tom VB
@Hermens
Met of zonder kenteken voldoet jouw Fendt dus niet aan de eisen voor het wegverkeer en mag je de openbare we niet op als zodanig. Verzekeren heeft dus momenteel geen zin en is weggegooid geld.
Er is in deze dus maar een keuze: eerst repareren en zorgen dat je wettelijk veilig de weg op kunt, daarna pas verzekeren en een kenteken erop.
fendt2
@Tom VB Ben niet met je eens dat het weggegooid geld is. Als je wel op de openbare weg bend is het altijd beter om verzekerd te zijn.
Tom VB
@fendt2
Een verzekeraar betaalt niet uit indien je voertuig technisch niet voldoet aan de wet. Dus weggegooid geld mijnsinziens.
+1
fendt2
@Tom VB zal zeker niet zomaar betalen maar stel dat je een deuk in een auto rijdt zonder dat er een politie aan te pas komt (die dan ook nog je trekker gaat keuren). Dan kun je de schade aan de auto gewoon uit de verzekering halen. Ben eigenlijk best wel benieuwd hoe het afloopt als je wel grotere schade aanricht jij bend overtuigt dat ze niet betalen. Ik niet.
Tom VB
@fendt2 Probeer het eens uit zou ik zeggen 😉
fendt2
@Tom VB ga ik niet proberen maar heb mijn trekker wel verzekerd.
linders
@Hermens Gewoon zeggen dat je onderweg bent naar de monteur, heeft bij mij al 2 keer gewerkt 😉
Tom VB
@linders totdat je verzeild raakt in een ongeluk.
+1
linders
@Tom VB nou mijn remmen werken wel, alleen heb ik op remlichten en 1 achter knipperlicht na geen verlichting meer. maar ik rij zelden tot nooit s'nachts en over dag is het legaal om je hand uit te steken als richting aan wijzer(Deutz 4006 geen cabine) maar hij wordt binnen kort een keer volledig gecheckt dus over het algemeen is hij best veilig om te rijden.
+2
roscho
Quote Reactie van @linders:
over het algemeen is hij best veilig om te rijden.

Het zal best veilig zijn, maar er zijn nou eenmaal wettelijke eisen en daaraan moet je trekker voldoen. Verzekeringen zijn er happig op om geld te innen, maar als het op betalen aankomt, zoeken ze van alles om dat niet te hoeven doen. En, zoals hierboven gesteld werd, zeggen dat je op weg bent naar de monteur helpt dan ook niet. Een slimme politieagent zal je dan een waarschuwing geven en je een of twee dagen tijd geven, waarna je voertuig op het politiebureau moet worden gecontroleerd. En voor je tegenwoordig bij een politiebureau bent, moet je best een paar km's rijden.
Verlichting in orde maken is geen moeilijk werk en een paar lampjes kosten ook geen kapitalen, het kost je alleen een halve dag. Misschien een karweitje voor als ploegen, poten en zaaien klaar is?
+1
linders
@roscho ja maar hij wordt over 2 weken een keer goed na gekeken en dan wordt ook accu vervangen dat alles in een keer goed is. (de lampjes werken wel er zijn ergens draden kapot)
+1
roscho
@linders Voor 2 weken doe je hem natuurlijk niet uit de verzekering. En na die opknapbeurt zal hij dan voldoen aan de wettelijke eisen en kun je er veilig en verzekerd de weg weer mee op, Wel even opletten natuurlijk, dat je onderweg naar de reparateur geen ongeluk krijgt.
linders
@roscho komt goed 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Farmer 2 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!