Illustratie van:

Steyr 650 - Info reportage

Mijn naam is Vera Wijnveen en ik werk aan een reportage voor de internetsite van 'Boerderij'. De reportage gaat over een boer in Frankrijk die 15 ha. akkerbouw bewerkt met een Steyr 650. Weet u iets leuks, boeiends, interessants te vertellen over deze tractor? Ik heb de kennis niet, dus alle info is welkom. Weet u ook iets over de Renault E30 uit 1956 (de eerste tractor van deze boer)? Als dank voor bruikbare info, zal ik uw naam vermelden in de reportage. Met vriendelijke groet.

Deel dit topic

Reacties

jordi 1455
Over de steyr 650.

Steyr tractor serie werd grondig nieuwe gezet in 1966-1968. Plus een reeks genaamd collectie werd niet alleen in uiterlijk, maar ook veel technische details zijn tijd ver vooruit. Range, de drie kleinste waren in het begin het modelnummer van de avond lezingen over de kracht van 30, 40 en 50 In 1969, de marketing mensen beoordelen de 3-cijferige model aanduidingen voor de betere, en de nummers waren 430, 540 en 650

Plus-serie motoren van de Steyr eigen watergekoelde directe injectie. Het kleinste model is een 2-cilinder, de volgende 3-cilinder, 50-pk 4-cilinder was. Koppel van de eurozone van 25% was beloofd. Transmissie is uitgerust met de shuttle. De versnellingen zijn voor 8, de twee belangrijkste versnellingen niet beschikbaar waren voor annulering. Optioneel is een snelle verandering.

Schakelbare vier-wheel drive aan de gang was, en kreeg de optionele vooras hydraulische remmen. 39 graden hoek van de rotatie te wijten aan vier-wiel aandrijving modellen, draaicirkel van hun tijdgenoten waren geweldig. Klein, slechts 50 modellen in de dubbele schakelaar.

In 1971 werd gepresenteerd aan meer dan 650 760, waren de verschillen beperkt zich hoofdzakelijk tot efficiëntere motoren en grotere banden. Het volgende jaar, 540 kwam naast de krachtige 545 pk 5 Het verschil was een hoger rendement, de hefkracht.
steyr-wanroy
Hallo vera een leuk iets van een steyr 650 is dat je de aftakas via de versnellingsbak kunt laten lopen en zo dus 2 kanten op kunt laten draaien kan ooit makkelijk zijn met mestmixen of als je een aangedreven wagen hebt schakelt die ook mooi mee op als je schakeld verder zijn het gewoon heel degelijke traktors er ligt een steyr wd 408.81 motor in 52 pk bij 2200 omwentelingen per minut boring / slag is 100/100 motor inhoud 3140 cm3 water gekoeld versnelling 16 voor uit en 8 achteruit of 16 v en 16 r is optie standaard banden maat voo 6.00-16 voor en 11-32 achter lengte 3510cm breedte 1680 hoogte 1644 gewicht 2180 kg ik hoop dat je iets aan deze info hebt als er meer vragen zijn hoor ik het wel
Valtra-Fordpower
@steyr-wanroy

Quote:
is dat je de aftakas via de versnellingsbak kunt laten lopen en zo dus 2 kanten op kunt laten draaien kan ooit makkelijk zijn met mestmixen of als je een aangedreven wagen hebt schakelt die ook mooi mee op

Dat is niet typisch Steyr en ook niet bijzonder 😃 Zetor had en heeft "rij-afhankelijke aftakas" ook standaard in het pakket.
steyr-wanroy
Klopt valtra fordpower maar toch niet iedere trekker heeft dat ik heb zelf ook een 650 en die wordt nog regelmatig geleend om mest mee te mixen omdat i zoon makkelijke aftakas heeft en klopt ja zetor heeft het ook
valmet6400power
Ik vind het een mooie trekker?
nee zonder grappen, allereerst leuk dat je zon reportage maakt, maar tegenwoordig word je op internet dood gegooid met de meest onzinnige informatie, dus daar zou je de kennis ook vandaan kunnen halen? immers wat hier boven staat weet jordi nou niet ter plekke..
jordi 1455
@valmet6400power

ik heb de info van konedata.net en de webbeheerder heeft alles uit folders en brochures en dan ga je van uit dat het klopt als een bus, maar het betrouwbaarste zijn de testen van de DLG of Nebraska bijvoorbeeld. Maar uit literatuur kun je ook veel halen maar in elk boek zitten wel een paar kleine foutjes.
tractorvw
@Jordi: bedankt voor alle info.
@Steyr-Wanroy ook. De info over de aftakas zal ik ws. wel vermelden.
@valmet6400power: wat betreft de kennis van het internet afhalen, je noemt het zelf al: je wordt doodgegooid met de meest onzinnige... enzovoort. Het is de kunst de juiste info te vinden en als leek valt dat niet mee. Want hoe moet ik nou weten dat Steyr onder Kone valt? :-)Deze site was één van de eerste links en aangezien ik het principe hanteer: waarom nog langer zoeken, als het ook makkelijk kan, heb ik mijn oproep geplaatst.
valmet6400power
Nja dat is ook weer zo, ik kijk er naar uit om het artikel te zien, zwil je hier een link neer al heb hem af? 😄
tractorvw
Dat zal ik doen. Maar het is geen reportage over trekkers hoor. Het gaat over een boer met scharrelvarkens die het vlees in eigen restaurant serveren. De 15 ha. akkerbouw is bijzaak in de reportage... vandaar dat er maar een paar foto's zijn, met trekkers erop.
tractorvw
Maar nu we het toch over trekkers hebben 😄 Gisteren is een andere reportage van me geplaatst, met in de hoofdrol een New Holland.
boerderij.nl/10117777/Landbouw/…
valmet6400power
@tractorvw

kunnen we nog verzoek reportages aanvragen? valmet bijvoorbeeld 😃
tractorvw
@valmet: als jij iets interessants te vertellen hebt over Valmet, bijvoorbeeld een bezoek aan de fabriek, en goede foto's hebt gemaakt, dan valt er wel over te praten. Maar de komende maanden nog niet. Serieuze reacties graag via mijn mail: verawijnveen-apestaart-hotmail.com

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 650 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
5