Illustratie van:

Landini 9500 - Hoeveel weegt mijn achterwiel ?

Ik zou willen weten wat het achterwiel van mijn Landini 9500 weegt ivm transport op een aanhangwagen?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Wat zou dit type wiel met band erop wegen? Iemand een idee?

Reacties

Fendt926Driver
Complete trekker rond de 3500 kg.
Welke aanhanger mag dat al hebben??
Towaberg
@Fendt926Driver ja de trekker zit rond de 3500 en gaat op een vrachtwagen, maar er is nog een set achterwielen bij die vermoedelijk er niet bij op kunnen en ik zou deze met de aanhanger achter de auto willen meenemen maar mag niet boven de 750kg gaan natuurlijk.
Fendt926Driver
@Towaberg ok. Duidelijk.
Pauls
Als het 38" is, gewicht alleen zit je bij 250 kg, velg + band + klammen, mag je richting 200 kg zetten, dus gehele achterwiel kom je op +- 450 kg. Ik heb dezelfde op mijn 175 van gewicht, enkel band is maar 13.6. Als het een 34" is, is gewicht iets lager rond 220 dacht ik, maar de velg en band zijn iets breder, en kom je gezamelijk ook op een 450 kg uit.
Towaberg
@Pauls ik denk dat het 16.9/R34 banden zijn t zijn 34en ze zijn 48 cm breed. Wat bedoel je met klammen?
Pauls
Quote Reactie van @Towaberg:
Wat bedoel je met klammen?

De verbindingen tussen gewicht en velg, er zit een bout doorheen, om de velg te centeren op het gewicht. Ah ik heb de foto ff vergroot, uw velg is niet geheel identiek aan mijn PAVT wielen. Ik zie niet dadelijk de klammen zitten. Maar je zal richting 400 kg moeten denken per wiel, als je niet zo ver moet zou ik ze beide durven meenemen op de 750 kg aanhanger, en anders zal je moeten proberen toch 1 op de vrachtwagen bvb aan de hef van de tractor (met klein schepbakje dat je met aanhanger meebrengt) en 1 op de aanhanger, loop je minder risico. suc6 met transport.
Towaberg
@Pauls Bedankt om mee na te denken, t kan ook zijn dat ik ze 1 per 1 ga ophalen indien ze niet op de vrachtwagen gaan. Zo een wielen zijn ook heel log/lomp om te hanteren, ik ga misschien eens met een naar een weegbrug gaan om te weten wat ze effectief wegen/stuk.
Towaberg
@Pauls even ter informatie, ik zag zonet op een technische fiche van een 34inch band 102kg staan.
+1
Pauls
@Towaberg En als je dan de velg nog telt van +- 60 kg kom je op 220 + 102 + 60 = 380, + de bouten & moeren, het is geen exacta wetenschap, want de banden per merk schelen soms een paar kilo. Dan ga ik liever uit van net iets meer, dan dat je te weinig schat.Want als oom agent je tegenhoudt en gaat wegen, is het toch de gehele combinatie die gewogen wordt, en mss apart de aanhanger. Zo mag je dan niet boven de 750 kg komen, dus banden + aanhanger (eigengewicht), en daar zal je wel zitten met beide banden. Maar als je toch gaat wegen, ben benieuwd naar het gewicht.
+2
erik9831
Moet je wel zeker zijn dat ze enkel gevuld zijn met lucht.
+2
Towaberg
@erik9831 met zand, vuile olie, restafval....😂😂😂
Water in alle geval niet Erik!
+1
Pauls
@Towaberg Heb je de rit al gedaan ? ben benieuwd naar uw weging ?
Ward, ik ben al blij dat je 'deze' blauwe koorts hebt !
Towaberg
@Pauls Ja, maar het wegen zal voor een andere keer zijn. T zijn in alle geval zware joekels!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landini 9500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!