Heeft een 523 een hydrauliekfilter en waar zit hij?

We hebben weer een 523. Moeten nog enkele dingen aan gebeuren. Willen er de oude frontlader weer op bouwen. We zijn van plan de oude hydrauliek olie te vervangen, maar heeft de 523 ook een filter op de achterbrug zitten?
Hoeveel hydrauliek olie gaat erin en welke moet het zijn?
Als we de versnellingsbakolie ook willen vervangen, hoeveel en welke olie adviseren jullie?
donkey63

Reacties

Klein Rot
@donkey63

Ja het aanzuigfilter zit in het hef deksel waar de waar de zuigbuis naar de oliepomp is aangesloten. Het persfilter zit in de ronde pot boven de oliepomp. Het zuigfilter kan gereinigd worden en het persfilter is een wegwerp element.
Corne S
@Klein Rot

Hangt er vanaf. Oudere types hebben geen persfilter.
donkey63
@Klein Rot Een ding weet ik zeker een persfilter zit er niet op! Hebben dus zo'n ouder type. Zit het zuigfilter achter inbusbout aansluiting?
Corne S
@donkey63

Klopt. Volg de zuigleiding. Waar hij tegen de bak aan zit, daar zit hij mee vast. Zit op een akelig plek.
Corne S
Zie foto

(klik om te vergroten)

Achter deze 3 boutjes zit ook een filter, maar hebben ze ook niet allemaal. Volgens mij gaat daar de retour olie doorheen van je drukloze aansluiting, maar weet dit niet zeker.
donkey63
@Corne S Foto's zeggen meer als woorden. Dat "potje" met drie boutjes zit er bij ons ook op. Lijkt mij dat de olie naar de hef gefilterd wordt?
Moet ik morgen eens los draaien. Staat dit niet los van de olie die door de pomp en de ventielen gaat?
donkey63
@Corne S Je hebt gelijk, zit een filter in die ook werkt als "terugslagklep". Veer zal er niet voor niks in zitten.
Corne S
@donkey63

Durf ik niet te zeggen. Je zou de trekker even kunnen starten als filter eruit ligt. Volgens mij stroomt het daar niet zo hard.

Veer / klepje in filter is denk een bypass als filter verstopt zit.
donkey63
@Corne S Zou goed kunnen. Filter zag er niet zo fris uit en de afdichtrubber ook niet. Zal morgen eens starten en kijken wat hij doet.
deerejohn
Wat voor bak zit erin heb je agriomatic daar moet andere olie in volgens mij
donkey63
@deerejohn Gewone schakelbak 8x2.
SJB533
donkey63
@SJB533 Klopt 8x4.
SJB533
@deerejohn
Voor het hydraulisch systeem heb je geen andere olie nodig, dan de standaard hydrauliekolie. Zou de trekker een Agriomatic S hebben, hoort er HyTran in de transmissie.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!