Fordson Dexta - Hendel achterhef zit muurvast in hoogste stand

De hendel van de achterhef zit muurvast in de hoogste stand, nu hangt er een gewicht in de hef omdat mijn Dexta een voorlader heeft.
Heb afgelopen week de PTO hendel weer werkend gekregen, deze is amper tot niet gebruikt de laatste jaren, als ik hem naar de hef schakel komt deze direct een stukje omhoog (latten liggen nu op een beveiliging dat het gewicht niet heen en weer kan), dus de hef zelf lijkt niets aan te mankeren.
De hendel zelf heb ik waar mogelijk al ingespoten met WD40 en her en der voorzichtig een tikje gegeven, maar er komt geen enkele beweging in behalve een halve cm speling.

Wat is de gemakkelijkste manier om dit op te lossen? Ik meen dat de hendel met z'n mechaniek los kan zonder dat het bovendeksel van de hydrauliek eraf moet?

Deel dit topic

Fredhead
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!