Water afpompen van mestbassin

Hoi Allemaal,

Hebben al jaren een foliebassin/mestvijver bij huis.
Nu is daar in de winter een vracht water op gekomen.
Nou zoek ik een goede manier om dit water af te pompen.
Hebben nu het altijd gedaan met een kleine dompelpomp en brandweerslangen.
Dit om het folie niet te beschadigen, maar de capaciteit is beperkt.
Iemand daar een goed alternatief voor?

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Hoeveel m³ water schat je dat er op zit?
Dompelpomp kan toch gerust 2 dagen draaien om alles weg te pompen?
assink
@Fendt926Driver
Dat gebeurt nu ook, en met een vlotter schakelt ie bijna altijd wel uit als die geen water meer heeft. Denk dat er zo 150 kuub op ligt of meer.
mieras
Slang met kooi aan de zuigkant en dan met mestpomp of giertank pompen gaat ook goed
+3
huib
Ik hevel het mestbassin altijd leeg. Even een flinke stuk tuinslang erin, helemaal vullen met water, dichtnijpen en over de rand trekken. Ongeveer 1m3 per uur hevelen zonder moeite
Koiter
Hier een zonnepaneel met dompelpomp om het mestbasin water vrij te krijgen, eigen creatie, en werkt super
assink
@Koiter
Da's nog eens een idee zeg, stroom moet nu altijd met 2 haspels. En liggen dan voor de kapschuur waar alle trekkers staan, dus rijden we er weer overheen etc.
Koiter
@assink Idee komt weg bij de mobiele waterdrink bakken die we hebben voor de koeien in het natuurgebied. Het bestaat uit een zonnepaneel (formaat welke op stallen wordt gebruikt), dompelpomp met drijfring, accu (dient als buffer), en een omvorm kastje (steca solsum 6.6f). Is gewoon een 12volt systeem, en pomp best wat water weg op een dag. Wanneer het basin dusdanig vol is dat deze boven het maaiveld komt, hevelen we hem leeg met een groot formaat tuinslang

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0