Iseki TU 1700 - lui-heid

Goeiesmiddags!

Ik heb een Iseki TU 1700 4x4, geweldig machientje!
Alleen heb ik sinds kort een kippertje erbij gekocht, maar heb nog geen extra hydrauliek erop. Dus het kippen kan dus nog niet..
Maar dat betekend dus ook dat er (nog) geen voorlader opzit, en met de hand dat ding vol scheppen is natuurlijk no go..

Nu heb ik eigenlijk 3 vragen:

-Weet iemand hoe je hydrauliek aansluit op een TU 1700 specifiek. (heb ervaring met hydrauliek, maar alleen met bestaande systemen).

-Wat ongeveer de kosten zijn voor een extra hydro aansluiting voor m'n kippertje.

-Iemand ideen over een voorlader/achterlader of ander geweldig laad systeem. (ja, ik heb een prijsopgave gedaan voor nieuwe voorlader maar 3000.- ex. zonder toebehoren vond ik nogal veel!!)
Knittelkees

Reacties

ruud-trekkers
Bouw zelf mischien een voorlader.
caseih1056xl
Ik heb wel foto's voor je voor het opbouwen van hydrauliek.

Wat het gaat kosten. ik was een paar honderd euro kwijt.

Bij wie heb je een offertje aangevraagd voor een voorlader?
Wimsumar
Beste Knittelkees: Aan de rechterkant, net onder de zitting zit een (opvallend) grote plug (sleutelmaat ongeveer 27 mm. Daar kun je volgens mij wel en snelkoppeling indraaien waar je de kieperslang vervolgens op aansluit. Om te kiepen gebruik je dan het hefinrichtingventie en zodra de hef helemaal omhoog is, gaat de olie door de 'nieuwe' aansluiting naar de kieper.
In later stadium, als je een voorladertje hebt, moet je de drukleiding vanf de pomp via het ventielenblokje (van de voorlader) omleggen.
Kieper laden zonder voorlader gaat prima met de schop en een paar vrienden. ( Met een ''kratje'' in het vooruitzicht 😉 )
Knittelkees
@caseih1056xl

Ik weet zo snel niet meer bij wie dat was, volgensmij een klein bedrijfje in de buurt van Apeldoorn, maargoed toen ik de prijs zag, wist ik genoeg;)

Stuur maar een paar fototjes door als je wil, lijkt me handig!

@Wimsumar

Bedankt voor de info! Maar gooit hij de olie dan niet retour via het overdruk ventiel?
En heb dan zowiezo een extra reserve vat voor de extra olie nodig anders trekt hij mn versn.bak leeg.. of heb ik het mis?
dx11
Hydrauliekpomp op de aftakas een optie?
Knittelkees
@dx11

Misschien een optie, maar dan kom ik waarschijnlijk in de knoei met mn ophanging voor mn kipper zelf.
Dan zou ik een steun op mn 3 puntshef moeten maken, maar deze moet helemaal omhoog omdat ik anders niet fatsoenlijk kan draaien..

Maar ik zal hem onthouden!
caseih1056xl
Wat is je mail adres?? of stuur het mij in een berichtje
Wimsumar
Beste Knittelkees] Die plug waar ik het over heb, dat is (althans bij mijn TX1500) een openverbinding met de hefcylinder. Als de kieper niet te zwaar beladen is, gaat de olie niet door het overdrukventiel.
De olievoorraad is groot genoeg in de versnellingsbak. (Bovendien, je kiept stilstaand).

FOTOREPRTAGE:
(Doorklikken op "volgende" (onder de kleine foto's rechts).
Klik eerst op de foto voor uitvergroting).
tractorfan.nl/picture/284417/
Knittelkees
@Wimsumar

Ja ok, maar dan gaan we van een lichte lading uit, maar wil het zelf wel lekker degelijk en sterk maken, ook omdat mn kipper alleen al donders zwaar is.. (als hij met zn trekoog op de grond ligt moet de heftruck er al bij!)
Hij is namelijk gemaakt van een oud electro-gemeente karretje (Spykstaal voor de kenners) waar ze de cabine af hebben geslepen en een triangel met sleep oog op gelast hebben..

Dus ik denk dat als er een kuub zand op ligt dat ik een probleem heb;)

Ben trouwens wel lastig.. heb zelf ookal de nodige ideetjes verzonnen, en daar de plus en minpunten van bedacht.. vandaar;)
Wimsumar
Beste Knittelkees]

Quote:
als er een kuub zand op ligt dat ik een probleem heb

Dat valt mee hoor. Met de schep is er vlot wat af te gooien als het niet meer wil kiepen. 😃

B.T.W.: Over een overdrukventiel gesproken: Als je een aftakking rechtstreeks op de drukleiding vanaf de pomp maakt, let er dan op dat je hydrauliekventielen met opgebouwd overdrukventiel gebruikt!
old man jose
Stuur me even een pb als ik je kan helpen ben ik dicht genoeg in de buurt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Iseki TU 1700 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!