Illustratie van:

Massey Ferguson 5612 - Functies joystick- efficiënt uitvoering 5612

Sinds dit jaar in gebruik een Massey Ferguson 5612. Bij aanvang van de trekker was het mogelijk om functies (heffen/dalen/aftakas inschakeling, etc.) toe te wijzen aan de H3-H4 knoppen van de voorlader joystick. Het was mogelijk om deze functies in te stellen via het Dash Control Centre. Na een calibratie van de joystick is het betreffende instellingscherm uit het Dash Control Centre verdwenen. Mechanisatiebedrijf heeft geen idee hoe dit zou kunnen? Trekker heeft geen datatronic.

Iemand enig idee hoe betreffende instellingscherm terug te halen is? Of is het puur toeval dat deze trekker in deze serie deze mogelijkheid had? Lees namelijk ook eens dat sommige 6600's deze functie niet hebben.. Ben benieuwd!

Deel dit topic

Reacties

rickboer blija
Volgens mij is het even de computer aansluiten en het scherm weer activeren, misschien ook wel via het scherm zelf te doen door de dealer. Stond verbaast wat ze bij ons allemaal konden met de laptop
RobVolvo
Kans is groot dat deze niet goed geconfigureerd staat. Dan moet de laptop er even aan en moet je kijken of ze de goede joystick hebben geconfigureerd, hier zijn namelijk verschillende versies in, kan zijn dat bij verkeerde selectie bepaalde dingen niet goed communiceren. De labelcodes van de Autotronic's zou ik ook even nalopen... 😉

EDIT; zo gauw de H3/H4 knopjes aanwezig zijn op de joystick kan je ze naar eigen wens toe wijzen. Volgens mij is het zo dat wanneer je de joystick hebt deze knopjes er altijd op zitten...
MF- 4255
@RobVolvo 3 monteurs hebben hebben inderdaad naar de configuratie gekeken, idd zijn er joysticks met ik meende 3 rubberen ringen onder de joystick of 2 ringen (oude). De monteurs gaven aan niks vreemds te zien in de instellingen. Vandaar dat ik benieuwd was. In het 'voorladerscherm' op het dashbord gebruik ik nu H3-H4 voor openen-sluiten pelikaanbak. Voor de calibratie was er inderdaad een apart scherm waar met de wielen SV1 en SV2 de functie ingesteld kon worden. Ook hoorde ik wel dat deze instelling op de 5700 standaard is maar ze durfden niet te zeggen of dit op de 5600 ook het geval was.
RobVolvo
@MF- 4255 Is de software geupdate toevallig? Met updaten willen de labelcodes namelijk wel eens uit zichzelf wijzigen, als dit gebeurt en de trekker meent dat hij geen voorlader heeft kan je dit ook misschien wel krijgen..
+1
reinder-mf
@RobVolvo bij ons ook zo met een 5713, de voorlader aangekruist in de computer na de software update en de kruishendel functies deden het weer. Ondanks dat er geen voorlader op zit 😅
MF- 4255
@reinder-mf Deden bij jou alle kruishendel functies het niet? Heeft de kraan bij het voorladerventielenblok ook nog invloed op de configuratie?
reinder-mf
@MF- 4255 hydroliek deed het wel maar bijvoorbeeld de voor- en achteruit en koppeling deden het niet
MF- 4255
@reinder-mf Vreemd, alle functies werken voor de rest bij ons wel, behalve een andere functie dan 3e + 4e functie toewijzen aan de H3/H4 niet..
KMMF
De functies die jij bedoelt zijn alleen te selecteren met de Datatronic. Zou het kunnen dat er eerst een Datatronic op de trekker zat? Je kunt nu alleen functies in het voorlader scherm instellen met H3 en H4. Zie instructieboek.
MF- 4255
@KMMF In het boek staat dat er wel een optie is zonder datatronic. Ik verwacht dus dat deze optie ooit ingeschakeld was, maar waarom die dan nu weg is..

(klik om te vergroten)

Toelichting a.h.v topic
+1
reinder-mf
@KMMF h3 en h4 is zonder datatronic in te stellen via het dashboard.
+1
KMMF
Juist, daar staat dus dat je zonder Datatronic alleen de externe hydraulische functies kunt bedienen (voorladerbak o.i.d.), niet de hefinrichting of andere functies. Je zou door er even een Datatronic aan te koppelen andere functies kunnen activeren, maar die worden bij een software update weer gewist.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 5612 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
579
TREFWOORDEN