Kubota B7200D olielek differentieel

Aan de achterkant bij de hefinrichting is bij werkzaamheden een bout uitgebroken. Het bleek dat dat deel van de hefinrichting maar met 1 bout vast zat in plaats van met 3.

Er is een stuk ijzer afgebroken van het differentieel. Er lekt olie uit. Er is nu ongeveer 7 liter olie uitgelopen, maar ik denk dat het door gaat tot alle 12 liter uit de bak ik gelopen. (allemaal opgevangen). De bout en het afgebroken deel van het blok heb ik nog, zie foto.

Ik wil het weer repareren (door te laten lassen), maar ik krijg de koppeling voor de aanhanger niet uit de weg. De stang waarmee die vastzit is ook van de hefinrichting en die kan naar weerskanten niet ver genoeg naar buiten. Dan zit het achterwiel in de weg. Ik moet de hele driepunthefinrichting er afhalen voor ik er bij kan denk ik?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

dennisbouter
Het wiel er af halen zodat de stang er uit kan is toch niet zo heel moeilijk? Past de stang niet toevallig door de velg of zijn deze helemaal dicht?
ArjanA
Dat zat ik ook later te bedenken. Het wiel is dicht, maar er afhalen kan natuurlijk wel.
dennisbouter
@ArjanA en met de steekas schuif je hem er zo af
ArjanA
Hopelijk is het deel er weer aan te zetten en de scheur in het differentieelhuis te repareren
inspecteurfendt
Persoonlijk vrees ik ervoor dat dit nog te lassen valt maar proberen kan nooit kwaad.
+1
roscho
Ik weet niet of het sterk genoeg zal zijn, maar je zou het kunnen proberen met 2-componentenlijm voor metaal, het zijn immers twee ruwe oppervlakken die precies in elkaar passen. (bol.com/nl/p/…).
Daarna even opnieuw draad tappen en als er ruimte voor is, nog wat extra metaallijm of kneedbaar metaal over de breuk smeren. Daarvoor misschien het oppervlak eerst wat opruwen.
Mocht je twijfelen over de sterkte: als er nog 3 bouten meer in komen, zal het toch sterk genoeg zijn. En zou het stuk er weer uitbreken, dan kun je altijd nog laten lassen,
ArjanA
@roscho Dank je wel, dat kan ik wel proberen. Het gaat mij er vooral om dat het differentieelhuis weer oliedicht is. Die koppeling kan ik met die andere bouten vastzetten. Het heeft volgens mij jarenlang met 1 bout vastgezeten, dan moet het met die andere erbij toch wel beter gaan.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , hydrauliek en lek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN