Illustratie van:

Fendt 102 - Glas van verlichting vooraan stuk

Hallo, ik heb mijn fendt 102s gekocht met een defecte koplamp (het glas is stuk). Raden jullie aan om enkel naar dit glas op zoek te gaan (lampje zelf werkt nog) of metéén de twee koplampen vervangen?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Defecte koplamp

Reacties

roscho
Als ik het plaatje zo bekijk, is de reflector behoorlijk aangeroest. Als dat aan de andere kant ook zo is, heb je daar niet veel licht meer van. Als die andere ook verroest is, zou ik proberen er twee nieuwe in te zetten. Kost ook de hele wereld nog niet: amazon.nl/koplamp-grootlicht-dimlicht-172x142-trac…
Roebas
Hallo, bij Histoparts kan ik ze ook krijgen tegen een betrekkelijke prijs al begrijp ik het enorme prijsverschil tussen beide types niet echt.

(klik om te vergroten)

yoohan
@Roebas
De ene is van Hella, dat is origineel. De ander is een goedkope imitatie, waarvan je moet hopen dat het goed past. Dat is het prijsverschil.
roscho
Quote Reactie van @Roebas:
prijsverschil tussen beide types

De Hella is een "koplampunit", de andere een "koplampinzet". Ik vermoed dat de koplampinzet niet de hele lamp is, maar alleen het glas met reflector. Dat kun je gebruiken als het huis van de lamp nog goed is.
porschestandard
@Roebas Ik heb de goedkope versie geprobeerd maar ik vond het nergens op lijken. Uiteindelijk heb ik een 2ehands lamp gekocht bij een mede tf-er.
Roebas
Als iemand nog een glas heeft liggen voor deze koplampen, dan kan ik alvast even verder.
Laat gerust iets weten.
Roebas
Dit weekend nog wat zitten prutsen aan mijn tractor. De achterzijde van mijn koplamp ziet er zo uit. Beter direct twee nieuwe bestellen zeker?

(klik om te vergroten)

Achterzijde licht
Deutz7807c
@Roebas ik heb deze besteld

(klik om te vergroten)

Best goed

(klik om te vergroten)

De helft goedkoper als originele van same
+1
Henk 1120
@Deutz7807c Mooie Same trouwens!
+1
fendt2
@Roebas de achterkant is deel van de motorkap en niet van de koplamp.
Deutz7807c
@fendt2 ik denk dat ze zo passen zitten 2 schroeven halverwege de zijkant , waren voor fendt en ihc en mooi licht vind ik wel wel nieuwe kabels gemaakt vanaf de kabelboom ter hoogte van voor kant blok
Deutz7807c

(klik om te vergroten)

Inclusief lampen
Deutz7807c

(klik om te vergroten)

fendt2
@Deutz7807c zijn de zwarte buitenkanten dan ook van staal of van plastic?
Deutz7807c
@fendt2 zijn van plastic
fendt2
@Deutz7807c dat zal een deel van het prijs verschil zijn . Is niet orgineel. Maar kan nu niet verroesten. En bij een botsing zijn allebei stuk.
Deutz7807c
@fendt2 dat dacht ik ook al en de nieuwe van Hella zijn ook van plastic
Roebas
@Deutz7807c Hallo, ik heb gisteren deze koplamp geïnstalleerd. Weet jij echter welke kabelschoenen ik op mijn kabel moet krimpen voor deze lampen? Ik heb een set met allerlei soorten terminals, maar op deze lampen staat precies nog een groter type waarvoor ik in mijn assortiment geen geschikte kabelschoen vind. Hoe heb jij dit opgelost?
+1
Sjon
@Roebas
Deze denk ik, H4 stekker.

(klik om te vergroten)

Deutz7807c
@Sjon inderdaad heb ik ook nieuw gemonteerd
Roebas
Merci voor de tips! Heb de lichten er ook net besteld...
Deutz7807c
@Roebas succes 👍
+3
Roebas
Gisteren nieuwe bedrading gelegd van de verdeelstrip tot de koplampen. De vorige eigenaar had er een zootje van gemaakt. Nu werkt alles terug zoals het zou moeten. De rooster is wel op sommige plaatsen stuk, maar ik ga hem voorlopig zo gebruiken.

(klik om te vergroten)

Toestand voor reparatie

(klik om te vergroten)

Met nieuwe koplampen

(klik om te vergroten)

Alle werkt!
Deutz7807c
@Roebas ziet dr strak uut👍

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 102 en hebben de trefwoorden glas en verlichting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!