Illustratie van:

Mc-Cormick 724 - ih 724 olieprobleem

Hallo,iedereen vanwaar komt het olie opgooien in de uitlaat van mijn 724,wat te doen,sommige zeggen dichtingen van klepstelen verduurd,roet in culasse,en andere zeggen dan weer segmenten versleten,mijn ih heeft 8000 uren op de teller is proper traktorke,zou hem graag in orde maken voor mijn hobby,daarom vraag ik hier of iemand mij kan verder helpen en verduidelijken wat ik het beste doe met moter,en ja zeker op stationair toerental drupt het echt uit de uitlaatcollector,dank bij voorbaat

Deel dit topic

Reacties

monteurtje
Ik zou als ik jou was eens compressie meten en het kleppendeksel eens demonteren en even naar je klepsteel afdichtingen kijken. miss is er 1 of meer van z'n plek af geschoten of beschadigd.
koppakking is het NIET omdat dat bij deze motoren niet voorkomt dat hij via de koppakking olie in de cilinder duwt.
old man jose
De rubbers rondom de klepstelen zijn hard geworden.
Door de tuimelas te verwijderen en de klepveren per cilinder te verwijderen is dit te repareren.
Breng de te repareren cilinder op het BDP, zet met de compressor lucht op de cilinder en verwijder de klepveren, vervang de rubbers en zet de klepveren terug op zijn plaats.
zo doe je dit met elke cilinder, en monteer je de tuimelas weer en stel de kleppen.
bijna zeker is het olie lekken dan over, dan de trekker een keer goed laten werken, dan is de uitlaat en de rest weer schoon ..suc 6
redeagle14
@lucmateo

Kijk maar eens goed onder de klepdeksel of er niet een klepgeleider is gebroken. Dan kan de olie zo langs de klepsteel in de kop lopen. Wij hebben het ooit gehad met een 745.
lucmateo
Hallo,bedankt voor jullie snelle antwoord,hij staat netjes afgespoten binnen en morgen beginnen we aan de demontage van kleppendeksel en gaan we zien wat er scheelt,dank u,en ik laat jullie weten wat er scheelde.
lucmateo
Hallo iedereen,ik heb culasse binnen gedaan en in orde laten zetten,kleppen zijn nagezien en zitting klepstelen,dichtingen,op druk getest enz;,kit dichtingen derbij en 536 euro was de rekening,daar ik niet echt zeker was op ze te warm gelopen heeft heb ik verkozen om volledig laten na te zien,ziet eruit als een nieuwe,morgen beginnen we montage en mischien einde wknd draait hij,daar er bepaalde stukken besteld zijn en nog niet in stock,beetje geduld,en zal wel lukken,tot binnekort

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick 724 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1