Fordson Super Major - Olie lek achterbrug super major

Beste leden
Mijn fordson super major lekt waar de voorkant van de tractor samen gebout is met de achterbrug heb de bouten al eens extra aan gedraaid maar is nog niet over zou iemand de reden weten of hoe ik het kan verhelpen
Mvg jeroom

Deel dit topic

jeroom-verhelst

Reacties

Clayson M80
Hoe veel Super Majors heb je
pitman
Als hij echt lekt waar de voorkant aan de achterkant vast zit moet je eerst uitzoeken waar hij lekt mischien zit er wel een scheurtje ergens of lekt hij bij een bout weg. Eerst goed uitzoeken waar de lek zit dan maar es weer vragen.
roscho
Aandraaien van de bouten waarmee de voor- en achterkant aan elkaar zitten helpt niet tegen deze lekkage. In principe is de ruimte waar het uit lek olieloos: het koppelingshuis.
De olie die eruit lekt, kan van 2 kanten komen: motorolie, dan is de keerring die de krukas van de motor moet afdichten lek of uit de achterbrug, dan is de keerring aan die kant lek. Welke precies kun je misschien ruiken aan de olie: versnellingsbakolie ruikt iets anders als motorolie.
Op zich maakt het niet veel uit welke het is, in beide gevallen moet de trekker middendoor om het probleem op te lossen. En als je dat toch doet, is het verstandig om ook de koppeling (plaat, druklager en toplager) te controleren. En vervang meteen beide keerringen. Een trekker doormidden doe je tenslotte niet elke week en het zou zonde zijn als je er na een maand achter komt dat de koppeling ook niet alles meer is of dat nu de andere kant lekt.
Op zich is het een niet zo dure reparatie als het alleen om de keerringen gaat, maar het is wel een bult werk.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!