Tractor verkocht Slovenia en nu een kaufvertrag

Hoi,

Hoe zit het met een geëxporteerde tractor naar Slovenië? Vorig jaar heb ik mijn tractor verkocht aan een export man uit Slovenië. Nu komt hij met de vraag of ik een kaufvertrag in wil vullen. Mijn naam adres en persoons id heeft hij nodig om de tractor te registeren. Ik weet niet wat hier van waar is. Kan dit kloppen en is dit veilig?

Deel dit topic

Reacties

+5
Fendt926Driver
Ik zou het nooit afgeven.
Zeker geen id erbij.
De naam en adres zal nog kunnen.
De rest had hij toen direct maar moeten doen.
+1
mestyle
Mijn inziens ook id kan hij sowieso na fluiten. En naam heeft die lijkt me adres kreeg die ook niet weer. Bij verkoop gelijk moeten regelen
+2
RVM
Vorig jaar waren er nog geen kentekens in NL, dus waar zou hij uw ID voor nodig hebben. Wellicht dat hij er nu achter komt, dat hij m niet ingeschreven krijgt zonder papieren. Ik zou het ook niet delen.
+1
Fendt926Driver
@RVM inderdaad. Misschien denkt hij hier een brief te krijgen om een import trekker geregistreerd te kunnen krijgen in slovenie.
+2
roscho
Is dat een kant-en-klaar formulier wat hij ter invulling inlevert? Bij een koop is het normaal dat er een koopovereenkomst wordt opgemaakt, al was het alleen maar dat hij kan aantonen dat hij de trekker niet gestolen heeft of misschien ter verkrijging van een kentekenregistratie. Of misschien voor een of andere belasting die op de prijs gebaseerd is (btw???)
Ik zie er weinig kwaad in, alleen je BSN (burgerservicenummer) moet je nooit geven.
Ik zou er niet anders op zetten dan merk, type en chassisnummer van de trekker, persoonsgegevens van koper en verkoper en evt. de prijs waarvoor hij verkocht is plus een handtekening.
Hille
Ik vind het zelf ook wat vreemd, want de tractor is in september al verkocht. Wel vroeg hij toen ook al na die tijd om zoiets. Echter heb ik daar verder niets mee gedaan.
Wat ik vreemd vind is dat je dat direct bij verkoop had moeten regelen. Alleen nu doet hij erg moeilijk en ik wil het goed afhandelen. Alleen heb ik totaal geen ervaring met export. Naam en adres zou evt nog kunnen maar bsn lijkt mij ook zeer onverstandig. Ik ga morgen maar even een bedrijf zoeken die in export handel doet, misschien kunnen zij mij meer vertellen
Fendt926Driver
@Hille misschien kun je hier wat mee...

tractors-and-machinery.nl/dealersupport/
+1
erik9831
Wat ik moet hebben wanneer ik de papieren heb van een buitenlandse trekker, de verkoopovereenkomst. Jou naam, adres en prijs op vermeld. Moet ik binnengeven voor mijn vignet E705 aan te vragen in België (vignet van invoer) .

Maar er moeten dan wel papieren zijn... Wat tot recent niet zo was bij jullie.
weurding
Contant betaald en nu moet ie zich verantwoorden?
+4
bas101
Is niets bijzonders dat die mijnheer een koopverdrag vraagt , in NL zijn geen papiieren bij de tractor , in ons omringende landen wel , als mijnheer dan met tractor bij de officiele instanties komt zonder enig document is de kans aannemelijk dat hij die tractor op een oneigenlijke manier in bezit gekregen zou hebben , waarop mijnheer nooit geen kenteken bij de tractor krijgt .
+1
MRVNDT
@bas101 dat is ook wel mijn mening. Kaufvertrag ( weet Nederlandse woord ervoor niet ) is meestal Voldoende voor registratie. Hij moet er Proofen kunnen dat hij deze trekker gekocht heft en niet gestolen. Is hier in Duitsland ook zu als je maar n auto koppt waar geen papieren bij zijn. Om deze nieuw te krijgen is er n factuur nodig en een bladje waarop staat dat vorige eigenaar de papieren verliest heft maar het voertuig niets mis met is.
+1
roscho
Quote Reactie van @MRVNDT:
Kaufvertrag ( weet Nederlandse woord ervoor niet )

Koopovereenkomst
R Bouwmeesters
@MRVNDT
Ik heb inderdaad ook al een paar keer zoiets getekend voor een duitse koper, maar nooit met bsn of id nummer.
Alleen naam, adres en chassisnr.
MRVNDT
@R Bouwmeesters klopt dat is normal voldoend

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN