Illustratie van:

Case International 1455 XL - Adressen voor versnellingsbak delen gezocht

Goedemorgen,
Zoals mogelijk bekend ben ik bezig met de revisie van onze 1455XL, 1992 met 7000 draaiuren.
De versnellingsbak was goed, alleen baarde het mij zorgen dat er naalden van een naaldlager onder in het bakfilter lagen. Hierdoor de bak maar uit elkaar gehaald, maar helaas/gelukkig niks gevonden waar het weg kwam. Inmiddels ben ik weer aan het opbouwen toe, alleen kan ik via dealer niet aan de gewenste onderdelen komen. Graag zou ik de naaldlagers etc. allemaal vervangen zodat de bak er de komende decennia weer tegenaan kan.
Nu is mijn vraag aan jullie, weten jullie adressen voor de onderdelen van een ZF 3450 HD versnellingsbak?
Zelf heb ik contact gehad met Contratec via wie ik een hele hoop onderdelen heb kunnen krijgen. Tevens heb ik Eicher Vertriebs GmbH in Duitsland gecontact, waar ik nog op antwoord wacht.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
assink
Koiter
@assink Dank voor de tip, heb hem bericht maar helaas heeft Martijn geen 40bak onderdelen
+1
Fendt926Driver
@Koiter en @inter-Eric al geprobeerd?
Koiter
@Fendt926Driver Nog niet, hopelijk reageert @inter-Eric of weet hij iemand
johndeere 2650
@Koiter eric kuipers zie je vaak op t&m (dat is inter eric)
+1
deufi
Hier hebben ze ook wel eens wat contratec.nl/nl/home/
+1
johndeere 2650
@deufi heeft hij al contact gehad.
@Koiter en via zf zelf? Kunt het ook is aan Stefan vingerhoeds vragen die had een tijd geleden ook een 40km gereviseerd
Koiter
@johndeere 2650 Via zf zelf heb ik nog niet geprobeerd, dat is nog wel een mogelijkheid denk ik. Zit Stefan Vingerhoeds hier ook op tractorfan? Of heb je daar toevallig contactgegevens van?
+1
goeiedag eem
@Koiter als je de lagers eruit hebt kun je ze opmeten wat de afmetingen zijn en waarschijnlijk zijn het gewoon standaard lagers die gewoon overal te bestellen zijn ik bestel vaak op www.lagerboer.nl . Laatst werd er een lager origineel deutz fahr aangeboden 180 eur staat gewoon skf nummer op en kost bij www.lagerboer.nl 25 eur en exact de zelfde afmetingen. Dus wie weet kan je er wat mee en spaar je veel geld uit
+1
county854t
Het lijkt mij dat er standaart lagers in n ZF bak zitten dus staan er nummers op. Als je die gebruikt zijn die lagers vast en zeker te verkrijgen.
Je kan ook bij van Dal navragen in Diessen
Koiter
@county854t dat is helaas niet zo bij de naaldlagers. Bijzonder vind ik dat er lagers zijn met dezelfde afmetingen en aantal rollen, en toch een ander onderdeelnummer hebben op de tekeningen
stephan-inter
En een claas dealer of fendt dealer? Ze hebben allemaal zf bakken die oudere
+1
schluterman
Gewoon via ZF Nederland meestal kunnen hun je wel verder helpen.
+2
Schluterfan
@schluterman

Hebben zeker ook niet alles meer helaas Ik heb ook al bij ZF NL bestelt en bepaalde dingen niet meer leverbaar terwijl je het bv wel bij Eicher kan bestellen. Maar je kan van ZF ook niet verwachten dat ze ook echt nog alles hebben. Wel goede service.
Koiter
@schluterman Ga ik proberen, dank voor de tip!
+1
HGJR68
LMB J van Kesteren in Ederveen?
+1
Ron-624
@Koiter nl.bartsparts.com/
Hier kunnen dealers hun oude voorraad op aanbieden. Heb hier zelf aardig wat lagers voor de versnellingsbak van mijn 824 gevonden, die nieuw niet meer leverbaar waren. Vaak ook nog voor minder dan de nieuwprijs.
+1
Koiter
@Ron-624 ik heb even gauw gekeken, en kan hier een hoop vinden wat origineel niet meer op de nummers te bestellen is. Hardstikke bedankt voor deze tip!
+1
belske
Op bartparts kijke
+1
Schluterfan
Heb je al geprobeert voor de lagers bij Agrolager in Duitsland? Hebben gewoon een webshop, heb ik ook al heel wat vandaan. Heb ook bij Eicher al gekocht, is wel goede service ook. Agrolager zit overigens ook in Beieren, maar sturen ook gewoon op.
Koiter
@Schluterfan voor mij een onbekend adres, ik ga ze eens contacten, bedankt voor deze tip😄
+2
goeiedag eem
@Schluterfan www.lagerboer.nl haal ik veel vandaan, werkt ook goed en snelle service
Ron-624
@goeiedag eem Dat is idd ook een goeie voor standaard lagers, ook vaak een mooie prijs!
+1
goeiedag eem
@Ron-624 zeker goede site, en vergeet niet dat er meestal gewoon standaard lagers gebruikt worden in versnellingbakken. Koop je ze via de dealer en dus origineel hoef je niet raar op te kijken dat het gewoon een standaart skf lager is in bijvoorbeeld een ihc doosje wat dan 5x zoveel kost. Ik zou ze eruit halen opmeten en kijken of ze gewoon standaard zijn, kan je zeer veel geld besparen.
+1
Ron-624
@goeiedag eem Dat klopt zeker, dat bedoelde ik idd met standaard lagers. Had ik zelf ook ik heb alleen de lagers die door IHC zelf geproduceerd zijn via bartsparts of de dealer besteld alle andere gewoon via de lagerboer.
@goeiedag eem hier ook goede ervaringen mee, en hij heeft ook veel meer liggen dan op de website staat, en anders besteld hij het voor je voor scherpe prijzen.
+1
goeiedag eem
@Masseyfergusondriver ja ik bestel 9 van de 10 keer bij deze man de lagers, al jaren
RVM
Michiel Beijers Deurne
+2
Geertb
Moet wel goed kijken bij die lagers ,kunnen ook C3 lagers tussen zitten . Anders contact opnemen met jur. van de Geer ZF bakken specialist.
Sanderford
Ik kreeg van ZF gewoon een onderdelenboek van mij 1246 bak toegestuurd. Dan kun je de lagers bij bedrijven bestellen. Bijv. Lagerboer, aandrijf techniek Deventer, abf bearings.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 1455 XL en hebben de trefwoorden versnellingsbak en onderdelen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!