Illustratie van:

Onderdelen Wielen en banden - Welke band past er op een velg van 18.4r34

Goedenavond.

Vanavond kwamen we erachter dat de band lek was(lucht kwam door de droogtescheuren eruit en ze zijn glad) nu vroeg ik me af wat de breedste band is die op de velg past. Nu zit er 18.4r34 good year op, en het liefste hadden we wat breder.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Deze zit er nu onder.

Reacties

Fendt926Driver
Een 600/65R34 moet ernog wel op passen
Of een 580 of 520.
fordt5110
@Fendt926Driver 540 dan ook wel? Is het ook ongeveer even hoog?
+2
InsaneNL
@fordt5110 540/65 is lager als 18.4, komt overeen met een 16.9 kwam hoogte.
460/85 is de directe vervanger van 18.4 en
600/65 en 520/70 zijn beide even hoog maar breder. 520/85 is 20.8 net als 580/70
radium45
@fordt5110 Je mist ook een wielmoer.
+1
Hurli356
@radium45 Wielmoeren zijn zwaar overgewaardeerd, kun je best missen toch? [sarcasmemodus uit]
Scherp gezien wel, was mij nog niet meteen opgevallen.
+2
radium45
@Hurli356 Ik heb een banden en wielen tik.. Altijd al gehad. Maar, ik heb mijzelf aangeleerd dat wanneer je langs of om een voertuig loopt om dan op de wielmoeren te letten. Vaak kun je gewoon zien dat ze niet goed vastzitten.
CaseMX
@radium45 wow, dat is echt herkenbaar, heb dit zelf ook!
Ik heb al meerdere keren gezien dat er wielmoeren(of bouten) missen, zelfs op auto’s. Herken je dat ook?
radium45
@CaseMX Jah, ik zie dat gelijk als er iets niet klopt op dat gebied.
fordt5110
@radium45 klopt, er is een poos geleden al een nieuwe op gekomen maar die is ook losgelopen. De rest trekken we regelmatig na
bram-hamminga
Als ik zo naar de foto kijk is de band nog niet schoon op....en als dat niet direct het probleem is, dan heb je hem met een litertje TireJect zo weer lucht dicht, kan die nog jaren mee en het kost ook nog eens aardig minder dan nieuwe banden. www.tiresealant.nl heeft TireJect te koop.
JD3010
@bram-hamminga Kan dat ook in een binnenband?
bram-hamminga
@JD3010 bij een kleine band (schudder/kruiwagen/kleine voerwagen) dan werkt het, gebruik het niet in de grotere banden (met name trekker) die ook nog eens op een niet al te hoge druk staan. door de lagere druk en de omvang zal de binnenband altijd wat bewegen ten opzichte van de buitenband, zodoende zal regelmatig het lek in de binnenband weer open worden gehaald. Zeker bij de grotere banden TireJect zonder binnenband gebruiken en je zal versteld staan van de werking van TireJect. Ik heb banden met een stuk beton ijzer er in weer lek vrij gezien.
+5
wotan2
@bram-hamminga inderdaad, er komt nog geen draad uit😜. Als je goed naar de foto kijkt zie je dat de nok in het midden nauwelijks uitsteekt. Dit zijn de mooie foto’s om 2 e hands banden te verkopen, zo lijkt heel wat, als je erbij staat vraag je hoeveel geld je erbij krijgt.
fordt5110
@bram-hamminga de band lijkt op de foto wel goed, maar in het echt zit die vol droogtescheuren en de binnenkant is vlak afgesleten.
+1
fordt5110
@bram-hamminga best wel versleten🙈

(klik om te vergroten)

bram-hamminga
@fordt5110 ja, die is wel op
county854t
Hallo, zo aan de stand van het wiel t.o.v. het spatbord te zien is er geen ruimte voor n bredere variant. Mss de velg omdraaien maar ik weet niet hoe je dan met spoorbreedte uitkomt.
Op dezelfde velg zou ook n 520/70r34 moeten passen als het n 16' velg is kan nog met 600/65r34 uit de voeten.
Succes
fordt5110
Iedereen bedankt met het meedenken. Het is een nieuw setje bkt 520/70r34 geworden 👌ik vroeg me af of er ook ringen van ongeveer 3 centimeter dik worden verkocht, die ik om de bouten van de flens kan doen zodat de band verder van de cabine staat?

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onderdelen Wielen en banden ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!