Illustratie van:

Ford 7740 - Probleem met koelsysteem

Nieuwe koeler en waterpomp geplaatst . Thermostaat verwijderd . Kachel word niet warm en temperatuur meter knippert en piept

Deel dit topic

Reacties

jammermaarhelaas
Heb je deze problemen nadat je de nieuwe radiateur geplaatst hebt?
Of heb je deze problemen nadat je de thermostaat verwijderd hebt?
Kwam de motor voorheen aan de kook en heb je de thermostaat daarom verwijderd?

Kan alleen zeggen dat mijn 6640 altijd 4 of 5 blokjes heeft als ie op bedrijfstemperatuur is, thermostaat zit er uiteraard nog in.
Ford sle
Koeler en waterpomp lekte een beetje . Dus vervangen . Trekker is nog nooit te warm geweest . Kachel kwam voor heen ook goed op temperatuur. Thermostaat zag er niet zo fraai meer uit . Dus is er tussen uitgehaald
+1
jammermaarhelaas
@Ford sle

Persoon lijk zou ik er een nieuwe thermostaat in zetten en dan eens kijken hoe het gaat.
Zo zonder thermostaat heb je altijd volledige koeling en dat is gewoon veel te veel bij een koude motor die op temperatuur moet komen.
+2
Klein Rot
@Ford sle
De thermostaat zit er niet voor niets in. Ik zou een nieuwe plaatsten, waarschijnlijk werkt de kachel dan ook weer zoals het bedoelt is.
nhmonteur
Zonder thermostaat gaat jou kachel nooit echt warm worden. Dus eerst die maar eens terug plaatsen. Desnoods een nieuwe erin. Dan weet je zeket dat dit goed is.
Als je temperatuurmeter knippert dan betekent dat vaak dat je ergens een los contact hebt naar de sensor.
Kijk dus eens of alle draden/stekkers goed zitten op de sensor.
Wellicht is de sensor kapot als dit knipperen blijft.
+1
roscho
De uitleg: de thermostaat zorgt dat de motor (snel) op temperatuur komt. Die vloeistof komt in de kachel en verwarmt je cabine.
Haal je de thermostaat eruit, dan komt de motor niet op temperatuur, zeker niet in koude tijden. En daardoor wordt de kachel ook niet warm.
Mocht het met monteren van de thermostaat niet opgelost zijn, dan zou er nog lucht in de leiding zitten. Flink in de slangen knijpen kan helpen. Wel de vloeistof op peil houden, die gaat zakken als vloeistof de plek van de lucht inneemt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7740 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!