Ford 3000 - Remblokken vervangen 3000 1966

Ik wil de remblokken vervangen van mijn 3000 1966 oud type had ze bestelt bij Historparts maar deze passen niet, waar kan ik de goede remblokken vinden

Deel dit topic

timmerwerken-baron

Reacties

+1
jammermaarhelaas
Ik neem aan dat je voetrem, dus de remschoenen bedoeld?
Voor de handrem heb je soms een hendel links naast het spatbord die op de remtrommels werkt, net als de voetrem, en je hebt ze met een transmissie handrem, dat is een droge remschijf, die zit meteen onder de hendel, en de hendel zit dan links onder de stoel.

Heb je Histoparts voorgelegd dat ze niet passen en of ze ook andere hebben? Heb zelf wel eens alleen de voering vervangen, niet de hele remschoen. Maar er zijn sowieso twee soorten.

Op zich kun je bij een landbouw mechanisatiebedrijf zulke remschoenen bestellen, die bestellen dat dan bij hun leverancier, bijvoorbeeld Kramp of Granit.
Als je een NH dealer in de buurt hebt die vroeger Ford leverde is dat misschien het handigste.

Ook zijn e wel andere webwinkels die remschoenen leveren.
Ja klopt bij Historpart zijn 2 modellen, ik had wel het goede model maar past dus waarschijnlijk alleen op nieuwer model trekker! zij zijn niet moeilijk in het terug sturen maar ik heb nog geen rem. en de voering vervangen is dat makkelijk te doen?
jammermaarhelaas
@timmerwerken-baron

Heb destijds de voeringen besteld online, zaten stalen (of ijzeren?) klinknagels bij. Ben er mee naar een smid gegaan die ze er met koperen klinknagels op geklonken heeft, maar ook de kwaliteit van de voering bleek slecht.
Koperen klinknagels zijn vriendelijker voor de remtrommel wanneer de voering versleten is en de nagel bij het remmen tegen de trommel komt. En koperen klinknagels kun je vriendelijker klinken, stalen kunnen wel eens te vast klemmen waardoor de voering scheurt/breekt.

Persoonlijk zou ik voor remschoenen gaan.

Voorbeeld: techniekwebshop.nl/remschoen-83924863n-new-holland…

Heb je de rem na montage weer goed afgesteld met de stelbout achter in de trommel?
@jammermaarhelaas dat was het probleem (afstellen) ik had het tot het uiterste gesteld maar er zat nog steeds ruimte tussen de remschoen en de rem as! dus kon ik wel remmen maar er gebeurde niks en de trommel paste er dan ook niet meer op!
@jammermaarhelaas maar bedankt voor de reactie en voor de tip! ik bestel ze.
Benthe
Beste
We halen en bestellen alle onderdelen bij Koop vd Wal in Bant. Gerben, de man voor onderdelen bestellen weet alles van onderdelen en geeft graag advies erbij.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!