Ahlmann AS 90 slaat niet aan

Ik heb een Ahlamann AS 90 met de bekende Deutz industrie motor. 4 maande geleden heb ik de start motor en de stop magneet van deze shovel vervangen ( Eerst wilde de start motor niet meer--> maandje later wilde hij nooit meer uit ) Deze winter heb ik vaak het probleem gehad (en nog) dat de motor ged rond gaat maar niet aanslaat. Ik heb het brandstof filter vervangen. het zeefje bij de opvoerpomp schoon. Als ik de leiding voor de rail van de pomp verstuivers los draai heb ik daar bij het rondgaan van de startmotor ook diesel. Ook boven de pompverstuivers heb ik diesel maar soms ( vooral bij koud weer ) niet op de verstuiver. De gloeispiraal brand ik mn vingers aan dus die is ook goed. Nu kan het best zijn dat de pomp verstuivers minder worden maar alle 4 tegelijk?

Daarnaast is het ook bijzonder dat hij vaak gewoon in een keer start, we de voerwagen vol hebben ende shovel uitzetten vervolgens een minuut later weer willen starten en hij vervolgens niet aan wil slaan. Het feit dat hij dan eerst gewoon start en vervolgens niet lijkt mij niet met de verstuivers of pomp te maken te hebben?????

Heeft iemand een idee waar ik verder nog naar kan kijken
Vevo

Reacties

nhfendt fan
Als ik jou verhaal zo hoor klinkt het alsof de brandstof af en toe terug loopt de tank in oid . Dat zou namelijk verklaren waarom die soms niet wil starten nadat die net gelopen heeft , want als die al heeft gelopen is lucht geen oorzaak meer die perst die er dan wel uit als dat er nog in zou zitten
Fendt926Driver
Ik denk eerder dat de stop magneet blijft hangen.
Soms wel soms niet starten.
Probeer de stop magneet tijdelijk af te koppelen.
Of een extra schakelaar bijin zetten waar je de stop magneet mee aan en uit kunt zetten
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!