Illustratie van:

Fendt 104 S - Er zit water bij de olie in de versnellingsbak, ik vraag mij af waar het water naar binnen zou kunnen komen??

Een tijdje terug hebben wij een Fendt 104s aangeschaft met een dubbele H versnellingsbak. Tijdens het uitvoeren van wat klein onderhoud kwam ik erachter dat er lichtbruine, smurrie achtige, olie in de versnellingsbak zat, in plaats van heldere olie... er zit dus water bij. Nu vraag ik mij af waar dit naar binnen zou kunnen komen, aangezien ik anders zelf zal moeten onderzoeken waar een opening zit en misschien verkeerde dingen vervang en het verversen van de olie anders geen zin heeft. Ik zie graag een antwoord tegemoet!!

Met vriendelijke groet Jeroen.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Een foto, gemaakt vanaf de vulopening, van de versnellingsbak olie met water.

Reacties

Fast Eddy
Meestal komt het via de versnellingspook.
Jeroen P
Zoiets dacht ik ook al, het lijkt er wel op dat de hoes om de pook vrij nieuw is
mf 6150
@Jeroen P
Pookrubber nieuwer dan de bak olie? 😉
roscho
@Jeroen P Als er water binnen kon komen, kon er misschien ook zand van de trekkervloer binnenkomen. En dan duurt het niet lang of de bak loopt kapot. Ik weet niet of deze trekker de hydrauliek apart heeft, indien gecombineerd, dan vrees ik ook voor de hydropomp.
Kidd
@roscho Is altijd een gescheiden systeem bij de 100 series
roscho
Quote Reactie van @Kidd:
Is altijd een gescheiden systeem bij de 100 series

Da's dan weer een geluk bij een ongeluk.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 104 S en hebben de trefwoorden olie en versnellingsbak geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN