Tractorrijder stopt voor niets in Schagen. Pepperspray is nodig om hem te kunnen overmeesteren

Tractorrijder stopt voor niets in Schagen. Stopteken, blauwe zwaailichten, dakmegafoon; alles wordt genegeerd. Pepperspray is nodig om hem te kunnen overmeesteren

Het begon zo onschuldig. De tractor viel op, omdat de verlichting niet in orde was. Ook werden er twijfels gezet bij zijn rijgedrag. Die was volgens medeweggebruikers ’opvallend’, zo schrijft de politie op Facebook, die daarover een melding binnenkreeg.

Op de Langestraat werd de tractor gespot. Om de man staande te kunnen houden, werd een politievoertuig midden op de weg gezet. Daar was de tractorrijder niet van onder de indruk. Hij reed door de berm om de dienstwagen heen. Ook een stopteken, blauwe zwaailichten en een dakmegafoon haalden niets uit. Hij negeerde het allemaal.

Uiteindelijk werd hij door meerdere politievoertuigen op de Nes klemgereden. Zelfs toen bleef de man hardleers: hij weigerde de tractor te verlaten. Agenten moesten pepperspray gebruiken om de man onder controle te krijgen. Hij is vervolgens aangehouden en heeft processen-verbaal gekregen.

De politie meldt dat hij niet onder invloed was. Zijn rijbewijs is wel afgepakt. ’Omdat wij twijfelen aan zijn rijgeschiktheid’, laat de politie weten.
 Tractorrijder stopt voor niets in Schagen. (noordhollandsdagblad.nl)

De politie in Schagen heeft vrijdagavond een tractorrijder die wel erg stoïcijns was aangehouden. Hij negeerde vrijwel alle stoptekens die agenten kunnen g...

Nieuwsgrazer

Reacties

+4
radium45
@atlaspower Wat heb je je weer laten gaan zeg....
+1
atlaspower
@radium45 het werd me even te veel, soms moet het er uit he
+1
JD3010
@atlaspower Je bent weer vrij na 1 week? 😂
+1
DANOONTJE POWERR
@JD3010 ik zag m net langs fietsen dus denk het wel. 🤣
+4
a3vandiejen
Dan maak je het je eigen wel moeilijk lijkt me...en rijbewijs kwijt. Zonde.
+6
arnold-arentze
@a3vandiejen Knap in de war geweest zonder drank. Poedersuiker misschien....
+2
a3vandiejen
@arnold-arentze 😂Daar moest ik ook gelijk aan denken.
+1
arnold-arentze
@a3vandiejen Paar jaar geleden iemand s’nachts aan t joyriden geweest met tractor van ons. Die man vond het gewoon leuk om tractor te rijden.........
+1
a3vandiejen
@arnold-arentze Geen schade gereden?. Je moet maar graag trekker willen rijden.🙈😁
+1
arnold-arentze
@a3vandiejen VUREN - Een man heeft in Vuren (gemeente Lingewaal) geprobeerd een tractor te stelen. De dief werd in de nacht van maandag op dinsdag op heterdaad betrapt nadat een alarmsignaal was afgegaan.
Volgens de politie was de tractor beveiligd met een gps-systeem, waardoor de eigenaar tijdens de diefstal een melding kreeg. Toen gewaarschuwde agenten arriveerden, was de dief al aangehouden door de beveiliging.

De man verzette zich, maar kon uiteindelijk worden overgebracht naar het cellencomplex in Tiel. Volgens de politie had de dief meerdere valse sleutels en lopers van landbouwvoertuigen bij zich.

Geen schade gereden gelukkig alleen een vieze vloermat 🙈. Is zich later wezen verontschuldigen bij mijn werkgever en schadevergoeding betaald. Als hij graag tractor wilde rijden was hij overdag ook welkom. Had mijn werkgever gezegd🤣🤣
+1
a3vandiejen
@arnold-arentze hahaha, ja dan had hij zo kunnen rijden inderdaad.
+2
1066
Het kan wel dom zijn,maar soms denk hoe de politie zich tegenwoordig opsteld
het enigste waar ze op uit zijn is jou een bon te geven
+9
bartjuh
@1066 deze man vraagt er duidelijk om. En als jij je gewoon normaal gedraagt zal de politie dat ook doen. Hou de eer aan jezelf en blijf netjes.
+1
a3vandiejen
@1066 Ja dat is misschien zo, maar in deze ben je ook nog eens je rijbewijs kwijt.
Maar ik ben vroeger ook wel eens vandoor gegaan met de brommer en na dat ik gepakt was brommer in beslag genomen. Dat liep er goed af, kon na drie weken m, n brommer weer halen op het bureau.
Begin jaren 80..dan kon je er met een waarschuwing vanaf komen.
+7
Siete
@a3vandiejen
Wat was er eerder de kip of het ei...
De samenleving wordt ook steeds harder. Ik vind eerlijk gezegd dat de politie in veel gevallen nog wel veel harder mag optreden. Qua bekeuringen heb ik geen slechte ervaringen met Politie. Word ook wel ns aangehouden maar heb over t algemeen gewoon een netjes gesprek met ze en kom er tot nu toe op 1x na met een waarschuwing van af. Als je je aan de regels houdt houden ze je niet zomaar aan.
+1
a3vandiejen
@Siete Helemaal mee eens, hier op het dorp kun je gewoon het gesprek aangaan.
Heb een kennis die heel z,n leven bij de politie gezeten heeft en met pension is.
Als je de verhalen hoort kijk je tegen veel dingen anders aan.
+2
Siete
@a3vandiejen
Ja geloof ik meteen. Spreek zelf ook privé wel mensen die bij de Politie werken. Als je soms bepaalde dingen dan hoort...
Zij willen s avonds ook gewoon graag thuis komen, en wanneer ze over straat lopen normaal behandeld worden.
Zullen net als bij alle beroepen ook wel "slechte" tussen zitten, maar geloof echt dat het enorm scheelt hoe je jezelf opstelt.
En over dat weg rijden... Ik ben ook wel weg gereden met brommers, crossmotoren, of ergens gereden waar dat officieel niet mocht. Maar dat was mijn eigen keus, dan moet je de eventuele gevolgen ook accepteren vind ik.
+2
a3vandiejen
@Siete Klopt helemaal, ik was 16 en nog wat onbezonnen zeg maar.😅
+1
Siete
@a3vandiejen
Hier geen haar beter rond die leeftijd hoor 😜
+1
spoorkraan
@a3vandiejen dat was een heel andere tijd,als je rond/in de zaanstreek gepakt werdt met een opgevoerde brommer kon je je onderdelen terug kopen bij een fietsenzaak.politie verkocht de onderdelen aan hem ipv vernietigen.veel jongens sloegen een merk in hun cil.
en een keer met drank op was ook niet zo duur,en na een paar dagen kon je je rijbewijs ophalen op het politieburo.maar tijden veranderen............
+1
a3vandiejen
@spoorkraan Ja precies, deze verhalen kom je ook tegen uit die tijd.
+2
Piet1960
@a3vandiejen Dan was je brommer niet snel genoeg Adrie😎.
+1
a3vandiejen
@Piet1960 😂Klopt Piet, Yamaha fs1...ging toen 80 km per uur.
+5
jehan
@a3vandiejen hahah die verhalen doen me aan vroeger denken ..ook een keer met mn kreidler langs een sloot gereden om de politie kwijt te raken ..en een keer de bromfiets zo in een garage gezet en deur dicht gedaan bij mensen die ik niet kende ..man kwam bij me en vroeg wat ik toch aan het doen was ..ik zei de politie afschudden ..man vond het prachtig ..heeft voor me op de uitkijk gestaan ..later kreeg ik zelfs nog glaasje drinken van hem ..
+2
a3vandiejen
@jehan 😂😂Mooi verhaal, best gelopen.
+1
Piet1960
@a3vandiejen Die had ik ook, liep ook 80.
Jotke
Quote Reactie van @1066:
maar soms denk hoe de politie zich tegenwoordig opsteld

Van meerdere factoren afhankelijk denk ik.

Wie heb je voor je, hoe is zijn/haar persoonlijke mening over iets. Hoe is zijn baas( hoe staat die er tegenover). Hoe doe je zelf naar de agent.

Je hebt er hele goede bij en ook verrekte *****.

Den Haag vorig jaar aan de bbq gestaan met ME'ers. Deden niks moeilijk. Kwamen alleen op verzoek van klagende buurtbewoners vragen of de muziek wat zachter kon. Smorgens nog handen geschud met de chef Joost of hoe heet hij, ook goeie vent. Niks geen problemen gehad met politie die dagen.

December 2019 ook wat ME'ers gesproken uit de achterhoek bij een actie in Brabant. Ook goeie gasten, interesseerde ze niks dat wij middels een blokje om alsnog bij het doel kwamen, van hun mochten we. Bevel was: "hier tegen houden" niet daar stukje verder op.

Als je ME nu in Den Haag en Amsterdam soms bezig ziet... alsof ze express de rotte appels erheen sturen.
+1
Clayson M80
Mijn brommer Kreidler 50cc reed vroeger harder dan VW busjes van de politie
a3vandiejen
@Clayson M80 Mijn oudere broer is jaren 70 ook eens ontsnapt aan een politie met een DKW.
+1
Piet1960
@a3vandiejen Die plaatselijke bromsnorren die reden op van die witte DKW's, dat klopt ja. Waren die niet iets van 100 of 125 cc? Pracht tijd.
a3vandiejen
@Piet1960 De DKW had een 50cc , en liep gemiddeld tussen de 80 en 90 km per uur. Een enkeling wist er wel eens aan te ontsnappen las ik een keer.
+4
jehan
Buurman kreeg zn ktm een keer terug aan een vierkant pakje ..was 4 keer opgepakt ..volgende keer stampen we hem inelkaar zei politie ..hahahah dacht de buurman dat doen ze toch niet ..en jawel hoor de vijfde keer was het echt bingo
a3vandiejen
@jehan Was hardleers zeg maar.😆
jehan
@a3vandiejen ja maar toen ie het pakketje aan mij liet zien had ie wel de tranen in de ogen staan ..
a3vandiejen
@jehan Ja natuurlijk, was je trots, en koste voor die tijd veel geld.
+1
jehan
@a3vandiejen heb laatst nog 3 kreidlers gezien dezelfde die ik had ...een was er te koop vraagprijs 2450 euro
a3vandiejen
@jehan Zijn goed aan de prijs tegenwoordig.
+2
Pieter Buren
@jehan gaat daar hetzelfde als met de international 1455 of fendt 615. Vraagprijs hoger dan de nieuwprijs.
+1
jehan
@Pieter Buren klopt ja die kreidler die ik vroeger had koste nieuw 1600 gulden
+1
roscho
@jehan Maar de laatste Kreidlers waren wel duurder. Die van mij kostte zo'n 2400, maar die van mijn zwager, 7 jaar later, kostte al zo'n 3500 gulden. Die had hij zelf uitgezocht bij de plaatselijke fietsenmaker, leuke extra's erop bedacht (richtingaanwijzers etc.) en gekocht op rekening van mijn schoonvader en die wist van niks. Oorlog in de tent, maar hij heeft de Kreidler wel gekregen. Zijn oudere zussen hadden immers een mobylette gekregen en hij vond dat hij nu ook recht had op een brommer...
+1
Clayson M80
@Pieter Buren zag gisteren een 1455 op marktplaats € 29000,00
roscho
@Clayson M80 Wat kostte zo'n 1455 toen nieuw? Omgerekend kom je hier op 63.800 guldens. Zou hij dat nieuw gekost hebben? Het lijkt wel kunst: het kost wat de gek ervoor geeft.
Pieter Buren
@Clayson M80 Is wel veel, maar we hebben het nog niet eens over schluters, mb-tracs en ford countys gehad. Dat gaat helemaal nergens over. Gisteren weer een boekje van vdi-auctions gekregen. Ben benieuwd wat sommige trekkers daar opbrengen...
+1
jehan
Dat waren nog eens leuke tijden ..brommers opvoeren en later brommers kiekn ..
+6
spoorkraan
Dronken op de fiets uit purmerend,aangehouden verder lopen zei oom agent.....5 minuten wachten,en weer op de fiets.dat had ie verwacht,stond verderop.draait ie me stuurpen los en een klap erop........nu moet je wel lopen,zei ie lachend.
Bert353
@spoorkraan sportief!
Clayson M80
@Pieter Buren zag gisteren een 1455 op marktplaats € 29000,00
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!