Tractor waxen welke wax raden jullie aan?

Hoi
Ik wil graag onze tractors waxen. Welke wax raden jullie aan die makkelijk aan te brengen is. en makkelijk in gebruik is.
Mvg

Deel dit topic

Reacties

maikwolsink
Deze gebruik ik.
Werkt goed.
Trekker goed wassen. Daarna dun aanbrengen en stevig uitpoetsen.

(klik om te vergroten)

2850Johndeere6R
Wij gebruiken bright schine van lci productions even met de drukspuit aan brengen paar.minuten wachten en dan met veel koud water afspoelen.
inspecteurfendt
Ik heb de maxxum eens gewaxt met commandant. Hij is er een stuk mooier van geworden maar eigenlijk zou hij nog een 2e beurt moeten krijgen.
tractorfan.nl/picture/1377122/…
+1
new holland koen
@inspecteurfendt Commandant 4 is geen wax toch, dat is om doffe lak op te poetsen.
Commandant 7 is wel wax als het goed is.
inspecteurfendt
@new holland koen oww foutje van de firma, ben niet zo thuis is die kuisproducten. Is wax dan om het vuil af te stoten?
+1
new holland koen
@inspecteurfendt Ja onder andere.
Gewoon een bescherm laagje zodat de lak langer mooi blijft.
RickHensbergen
@inspecteurfendt Zorgt commandant cleaner er ook niet voor dat je je lak wat meer beschadigd? Het lijkt eventjes mooi, maar eigenlijk is het op de lange termijn niet ideaal. Of ben ik nu mis
new holland koen
@RickHensbergen Nee klopt idd, zoals je in een andere reactie al zegt verwijder je steeds een dun laagje lak, wat op de lange termijn niet ideaal is lijkt mij.
Commandant 7 is wel gewoon wax, die doet dat niet.
+1
new holland koen
Turtle wax hoor je ook vaak, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.
CaseCS130
Ik zie hier nu shampoo, een polijstmiddel en een product wat in principe een wax middel is maar waarbij ze ook adviseren het bij de auto was te gooien.
Belangrijkste vraag, is het nodig om de lak te polijsten of is deze in goede conditie en hoef je alleen te waxen?
+1
RickHensbergen
@CaseCS130 Polijsten verwijder je toch in principe een klein beetje oude lak, zodat de lak die bovenkomt gewoon weer als 'nieuw' is? Maar eigenlijk haal je gewoon beetje bij beetje je lak weg.
CaseCS130
@RickHensbergen Klopt, maar als je last van doffe lak of krasjes hebt is het de enige manier om het weer netjes te krijgen zonder spuiten. Hoef je ook niet elke keer te doen natuurlijk, alleen als er reden voor is.
+4
Han745XL
Turtle wax gebruiken wij. Eerst moet je met een doek de wax uitwrijven over alle delen. Even laten drogen totdat de wax zichtbaar wordt. En dan met een doek weer weg poetsen.
Kost wel wat tijd, maar geeft wel een mooi, glimmend resultaat 😀
JD 6110
Met de hoge druk spuit met een glans middel er in of voortijd dat wax/ poets je hem niet.

Voortijd schoon maken hoge druk spuit schoon. Laten op drogen. Dan met een 900 ml turtle wax op een schone poetslap ouderwets beginnen met in in wrijven. Op de poetslap zie je wat vuil verschijnen en op het gepoetste deel hecht zich een wit stof laagje. Uurtje laten rusten en dan met een andere schone zachte poets lap het wax uitvegen en je glans laag verschijnt. Zie je meteen waar je wel en niet hard genoeg gedrukt opgepoetst hebt. Succes.
+1
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @JD 6110:
Voortijd schoon maken hoge druk spuit schoon

Is het niet beter hem gewoon te wassen met autowas, dan heb je de dunne laag stof/grond/vet die met een hogedrukspuit blijft zitten ook weg?

Ik zou het in elk geval wel doen. Anders ben je met het zand en de stof de lak aan het openschuren.
+1
JD 6110
@jammermaarhelaas ja hogedrukspuit en borstel schoon en dan met de poets lap rond
Hobby boertje
Olie gemengd met diesel 😜.
roscho
@Hobby boertje Daar doe je de houten vloer van je opraapwagen maar mee. 😉
Hobby boertje
@roscho Zonder grappen wij spuiten altijd alle machines en trekkers in een diesel/olie mengsel, het nadeel is wel dat alles helemaal onder het stof gaat.
deutzieee
@Hobby boertje wij ook, alleen net voor de winter als alles schoongemaakt en nagelopen is. Maar dan alleen de grindbewerkings machines niet de trekkers
CaseCS130
@Hobby boertje @roscho heeft gelijk, dat is waardeloos voor lak. Het ziet er eventjes leuk uit door het glimmen van de olie maar de lak zelf wordt er dof van. Dat mengsel is alleen zinvol op blank metaal of hout.
+1
Hobby boertje
@CaseCS130 Die ervaring deel ik niet helemaal. Deze giertank hebben we al 21 jaar in de olie gespoten en vind hem er nog prima uitzien zonder olie.

(klik om te vergroten)

CaseCS130

(klik om te vergroten)

Hobby boertje
@CaseCS130 Denk dat voor machines wel andere lak gebruikt wordt dan voor auto's. Zie hier geen verschil aan de machines🤷‍♂️ trekkers zijn we wel echt gaan waxen vanaf vorige jaar.
CaseCS130
@Hobby boertje Mijn oude deutz is al goed dof rond de tankdop waar wel eens wat diesel wordt gemorst.
Waarom ben je met trekkers dan veranderd naar echte wax en adviseer je hier iemand juist er weer diesel en olie op te spuiten. 🤔
+1
Hobby boertje
@CaseCS130 Het was als grap bedoeld...
We zijn overgestapt omdat al het vuil/stof aan de trekkers bleef plakken en we geen zin hebben om ze na elk klein werkje opnieuw schoon te maken. En als ze gewaxt zijn gaat het vuil wat er wel op blijft plakken er veel makkelijker af.
RickHensbergen
@Hobby boertje Zolang ik me kan herinneren zetten wij thuis alle machines voor ze naar de winterstalling gaan al in de diesel + olie. Kan met volle overtuiging zeggen dat het echt nergens slecht voor is. Ik heb het dan wel over machines (alle hooibouwmachines, maïszaaimachine, ploeg, cultivator etc. etc.) en niet over onze trekkers - die gaan namelijk wel gewoon eens in de zoveel weken in de wax.
new holland koen
@RickHensbergen En welke wax gebruik je daar dan voor?
+1
RickHensbergen
@new holland koen Meestal eerst goed afspoelen, dikste vuil er af spuiten met de hogedrukspuit. Daarna met een 5L gifspuit een mengsel met 'Shampoo 30' en water gebruiken en ca. 1 minuut laten inweken. Vervolgens weer met de hogedrukspuit erover om te zorgen dat die Shampoo 30 niet meer op je trekker/ machine zit, want het is aanslag voor je lak als je het kans geeft om hier mee te reageren. (Rood wordt roze, dan begrijp je 't wel..) Daarna waxen met Pro Nano of Turtle Wax en het is weer als nieuw.

Rijden al jaren Steyr en Case en nog geen lak gehad die roze is, dus met goed gebruikt is er niks aan de hand.
blauwe tractor
Als er teveel haren opstaan eerst WAXEN en dan scheren dan gaat hij mooi glimmen dat zie je wel bij skinheads. LOOOOOOL
MaxxuM4ever
@blauwe tractor ik dacht dat die altijd een uier brander gebruikte. Weer wat geleerd.
roscho
Zijn er ook mensen die ervaring hebben met truckshampoo o.i.d.? Dat spul wat je met een rugspuit kunt opspuiten, even laat inweken en dan met een hogedrukspuit kunt afspuiten? Doet dat spul inderdaad wat wordt beloofd?
+1
stefan310
@roscho Wij gebruiken hier altijd een truck-cleaner (Kenotek Cargo 3000) van BTN de Haas. Met speciale spuit voor aan de hogedrukreiniger aan te brengen. Heb het eerder ook met rugspuit gedaan, maar dat viel tegen. We spuiten altijd eerst de machines grondig schoon, dan de truck-cleaner erop. Wij borstelen altijd wel even na met een autowasborstel. Dit geeft mooier resultaat. Dan goed alle zeepresten weer afspuiten.
btndehaas.nl/kenotek-cargo-3000-reinigingsmiddel-t…
blauwe tractor
Seend
Meguiars.

Anders niks. En dan een paste wax, daar heb je naar mijn ervaring het langst plezier van. Verwerkt voor een paste wax ('harde was') relatief makkelijk.
Fordje4600
Hier maken we de trekkers/machines altijd schoon met truckcleaner, dat is een zeep die ook een waxlaagje aanbrengt als je het goed inwrijft met een zachte bezem. Verder poetsen we de trekkers 1x per jaar (soms 2x) met de hand en brengen we een laag turtle wax of ander poetsmiddel aan, turtle wax is iets te aggresief voor meerdere keren per jaar als de lak nog netjes is. Wij hebben een waxmiddel wat uit engeland komt die veel beter werkt en langer mooi blijft
VBM 814
Great lion producten voor alles als je het weer als nieuw wil hebben.verwijderd ook kleine krasjes.top spul.
VBM 814
Staan wel filmpjes van op youtube google maar eens. En ik durf te zeggen die fillmpjes zijn geen truckage

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
38
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0