Massey Ferguson 35 - Aftakas en hef werken niet meer

Een vraag over een ferguson 35. Trekker is niet van mij zelf. Nu is het probleem dat de aftakas niet meer werk. En de hef ook niet meer. Hef wil gaat nog wel wat omhoog. Maar kan geen gewicht op, dan zakt die weer . Het is van het ene op andere moment begonnen tijdens het maaien.

Wie heeft een tip wat er aan de hand kan zijn.
Alex Schanssema

Reacties

+2
case 745 xl
De hef en aftakas zit naar mijm weten opbdezelfde as in de achterbrug
+1
draaipiet
Quote Reactie van @case 745 xl:
De hef en aftakas zit naar mijm weten opbdezelfde as in de achterbrug

Volgens mij ook, en als je de koppeling intrapt werkt de hef dus ook niet meer
+2
Pauls
Quote Reactie van @draaipiet:
Volgens mij ook, en als je de koppeling intrapt werkt de hef dus ook niet meer

@Alex Schanssema Als het een dubbele koppeling is wel ja, pedaal half intrappen, rij je niet meer verder, en pedaal helemaal onder, stopt de hefpomp en de aftakas. Maar in de meeste trekkers zit er een schuifbus (in de versnellingsbak) om de koppeling verder door te geven naar deze as die de pomp en aftakas aandrijven. In deze schuifbus zit een grote splitpen, om deze bus op z'n plaatst te houden. Als deze over is ( en in de olie ligt) drijft hij niks meer aan van de hef en de aftakas. Hoe controleren, makkelijkst is een cardan op de aftakas zetten, met niet draaiende motor uiteraard, dan de aftakas ingeschakeld (hendel naar achter) zetten, en halve slag proberen draaien met deze cardan op de aftakas, als de motor mee beweegt is deze bus nog ok, anders moet het hefdeksel eraf, de bus op z'n plaatst schuiven, nieuwe splitpen erin, de oude die kapot is zoveel mogelijk eruit halen (magneet kan helpen), want de pomp lust die splitpen niet graag.
Bij het rijden kan de bus dus ook heen en weer, en dan drijft ie soms nog aan en soms niet.
+1
Alex Schanssema
@draaipiet We gaan er mee aan de slag.
+1
Alex Schanssema
@case 745 xl Ja en dan is het net hoe het zit he Jakob.
+2
Pauls
@Alex Schanssema Of nog een bedenking erbij, de waarschijnlijk dubbele koppeling, waarvan de koppelplaat van de aftakas en hef de revetten over zijn, bij weinig vraag naar kracht kan de plaat de kracht nog overbrengen, bij veel vraag, slipt de boel gewoon door. Om dit te controleren, kan je aan de onderzijde het inspectieluikje openen (zit net achter de motor). Mss is het probleem zichtbaar als je de krachtoefening doet met draaiende motor, en kijk wat de koppeling doet, ga er zeker niet in met je handen.
+2
Pauls
Nog wat documentatie / detail tekeningen, is wel ff klikken en zoeken naar juiste pagina maar op de site 'annatefka.com' vind je een schat aan info over de oudere ferguson en MF. Ik zal je proberen leiden naar een pagina waar een en ander staat ivm de koppeling. Op deze site klik je links op 'Per Type' dan op 'Massey Ferguson 35'. Op die pagina scroll je naar onder en dan klik op 'Diverse (Technische) documenten' en dan zoeken naar 'De koppeling in de trekker', dit is een pdf. Hopelijk ben je er iets mee als je de boel uit elkaar moet halen.
+1
Alex Schanssema
@Pauls Bedankt voor alle informatie, wij gaan er binnenkort mee aan de slag, en dan kom ik terug op u reactie. U heeft het mij al een stuk duidelijker gemaakt.

groet Alex
+2
Pauls
@Alex Schanssema geen dank
+1
Alex Schanssema
De ferguson 35 is weer klaar, de buis van de pomp naar de hefdeksel was lek. En de aftakaskoppeling was ook totaal opgebrand. Het bleek dus wel een doordraaiende aftakas te zijn. Dus dat allemaal vervangen en alles werkt weer als nieuw. Bedankt voor alle hulp.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 35 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!