Fendt 106 - Hef werkt niet/nauwelijks vanwege lekkage

Ik start nog maar een topic voor mijn Fendt 106S. De hef werkt niet vanwege een zichtbare lekkage aan hulphefcilinder en vermoedelijk ook intern. deze ben ik nu aan het demonteren. maar tijdens het demonteren ontstaan toch wat extra vragen. ik heb de volgende topic al even doorgenomen voordat ik hiermee ben begonnen maar niet al mijn vragen werden beantwoord.

tractorfan.nl/topic/97152/
tractorfan.nl/topic/102917/

- klopt het dat een 106S maar één hulphefcilinder heeft?
- zoals op de foto's ook zichtbaar komt er flink olie uit de hefhulpcilinder maar ook uit de inwendige zuiger lijkt olie te lekken, maar het loopt niet de versnellingsbak uit maar juist aan de zijkant komt het eruit, ik heb op de foto aangegeven waar ik bedoel. wordt dit voorkomen met het vervangen van de zuigerkering?
- keringen voor de hulphefcilinders en de zuigerkeringen en dergelijke waar kun je deze bestellen?

ik hoop dat ik het een beetje duidelijk maak zo, en anders hoor ik het graag.

Bedankt alvast!

Deel dit topic

leonardlugt

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Davy73
Ik heb ook een 106s en die heeft maar 1 hulpcilinder.
Net zoals bij jouw lekt mijn hulpcilinder. ging deze demonteren en laten herstellen.
er was ook een lek van mij op de zijkant maar dat was waar de as uit het hefdeksel komt.
misschien komt ook jouw lek van daaruit. zie deze topic: tractorfan.nl/topic/246820/
leonardlugt
@Davy73 bedankt voor je reactie! Bij mij lekt hij niet uit de as. Ik vermoed dat naast de lekke hulp cilinder ook de leiding naar de hulphefcilinder lekt. Vandaar dat het aan de zijkant ook nat is. Ik heb inmiddels zowel de inwendige zuiger als de hulphefcilinder eruit gehaald. Ik ga van beide de keringen vervangen en vervang ook gelijk de leiding. Ik hoop dan de lekkages weer verholpen te hebben. Weet jij toevallig waar ik de versnellingsbakolie kan aftappen om te verversen? Dat wordt namelijk de volgende stap.
Davy73
@leonardlugt Succes ermee! Versnellingsbakolie zit samen met de achterbrug en kan je aftappen ter hoogte van de zetel aan de onderkant uiteraard. Je hebt sleutel 27nodig en is een bout met een koperring tussen. Als het mogelijk is de koperring best vervangen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 106 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!