David Brown 990 - Werking verschillende hydrauliek bedieningen

Hallo, ik heb 2 david brown’s 990, elk met een verschillende originele hydrauliek bedieningsblok op. Ik wil één tractor verkopen maar de handigste/beste hydraulische blok houden, nu is mijn vraag hoe ze werken en welke de beste is?

-foto1, 3weg bediening
Zijn schuiven hangen vast dus ik weet niet hoe deze werkt? Hing vroeger een frontlader aan de hydraulische darm.

-foto2, 4weg bediening
Deze werkt maar ik snap niet helemaal hoe deze werkt, hij heeft 4 standen, in 2 standen gaat de lift werken en in de andere 2 standen hoor je hem hydraulische druk opbouwen. Ook vertrekt vanaf deze blok 1 leiding die opsplitst, 1 kant gaat naar een ventiel, de andere kant gaat naar een kraan, van de kraan terug de tractor in met een T stuk en dan loopt die Verder naar ook een ventiel (soort retour?) waarom dan die kraan?

Dus iemand die juist weet hoe deze bedieningen werken, voor wat deze juist dienen en welke de beste/meest bruikbare is om zelf te houden?

Alvast bedankt
Hannes.

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

FransBrown
De bovenste foto is een 3weg kraan met vier standen nl een stand voor de hef.
een stand voor de bovenste aansluiting . een stand voor de onderste aansluiting en een gecombineerde stand voor hef en de bovenste aansluiting
voor gebruik met een hulpcilinder voor de hef.
Hannes.
@FransBrown zie nu dat ik de foto’s heb omgedraaid, dus
1 stand krijg je druk op de bovenste aansluiting en is de andere drukloos
1 stand krijg je druk op de onderste aansluiting en is de andere drukloos
1 stand zodat je hulpcilinder samen met de lift omhoog gaat dus dan sluit je de hulpcilinder op de bovenste aan en zet je bij gebruik van de lift de hydraulische blok altijd in deze stand?
En 1 stand is vrij? Soort neutraal dan?
FransBrown
Er is geen vrije stand 1 enkel lift 2 druk op bovenste aansluiting / geen lift (onderste afgesloten dus niet drukloos) 3 druk op de onderste aansluiting /geenlift(Bovenste afgesloten dus niet drukloos) 4 druk op lift en bovenste aansluiting om hulpcilinder voor lift aantesluiten
De kogelkraan zit rechts aangesloten op een drukloze retour om zo een kipper sneller te laten zakken als je deze openzet
DB780
Ik heb foto1 klep op mijn tractor. Het vervelende is omschakelen, als je een werktuig hebt met eigen ventielen wil je constante druk hebben, je zal dan de hef bediening zo moeten zetten dat deze constant druk geeft. Erg onhandig met bv een hefmast, zeker als je de hef ook wilt bedienen. Ik heb de zelf een blok laten maken waardoor ik een power byond ventiel kan aansluiten. Dit werkt goed omdat ik nu de hefbediening moet gebruiken om druk te zetten op mijn hefmast, bovendien kan ik nu snel omschakelen. Ook een aansluiting gemaakt voor de hydraulische topstang die dan ook mogelijk is. Ik heb hem bij -10 koud gestart en had 20bar leiding verlies (niet slecht), als hij warm is, na genoeg geen druk val bij rond pomp stand.
Het was een heel projectje, maar als je er regelmatig plezier van hebt, geniet je van elke keer dat je niet hoeft te ergeren 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 en hebben de trefwoorden hydrauliek en bediening geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!