Kabelboom van gelijkstroom naar wisselstroom

Halle TF'ers

Een tijdje geleden heb ik een nieuwe kabelboom gekocht voor mijn Ford 5000. Nu kom ik er achter dat de kabelboom voor gelijkstroom is. Onze Ford is een aantal jaren geleden omgebouwd/omgezet naar wisselstroom.

Is het mogelijk om de kabelboom om te zetten naar wisselstroom? Of kan ik dan beter wat anders kopen?

Groet,
Han745XL

Reacties

MRdeere
Even voor de duidelijkheid jou Ford is dus omgebouwd. van Dynamo naar Alternator ?
Volgens mij word na een alternator de stroom weer “gelijk gericht” en is er dus geen verschil tenminste als ik het goed in mijn hoofd heb.
Pauls
Ik dacht dat de ouderwetse dynamo via een regulator (met 4 pennenaansluiting tussen de dynamo en de batterij/kontaktslot zit. Een alternator heeft dit niet, maar heeft wel een controlelampje nodig, omdat via dit lampje de hulpspoel geactiveerd wordt, en op de alternator zit het regelend systeem bij ingebouwd. Als je de verschillen zou zien , denk ik dat je via kleine aanpassingen deze kabelboom wel kan gebruiken.
Han745XL
@Pauls Watvoor aanpassingen moet ik dan doen?
basia
@Han745XL

Ik zou vanaf dynamo naar accu (of + op startmotor ) een nieuwe kabel leggen (wel minimaal 4 mm kwadraads )
En een nieuwe draad van D+ van dynamo naar controle lampje (2 watt) de andere kant van lampje moet bij op contact zetten stroom geven .
Eigenlijk dus vrij eenvoudig , de bestaande kabels van dynamo aansluitingen ga je goed af isoleren en in de kabelbundel tapen .

zie ook evt ; tractorfan.nl/topic/106148/
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!