Illustratie van:

Paus Shovel - rij probleem rl60 '78

Hoi, ik heb een paus RL 60 van 1978 en die wil opeens bijna niet meer rijden.nieuwe filters + voldoende nieuwe olie,we snappen er niets van.
heeft iemand enig idee?
mvg gert-jan

Deel dit topic

Reacties

JD6930
Kzout niet weten. Kzou contact opnemen met de dealer of importeur. 😉

(PS: Is tegenwoordig een andere importeur als toen jullie hem waarschijnlijk gekocht hebben, voor dat je daalk een nummer wat op een sticker(van een importeur) op de shovel staat gaat bellen. Stuur maar pb'tje als je de site(met telefoonnummers etc.) wil 😉 )
stevendeleppe
Hydropomp kapot?
koen JD
Hoelang zitten die filters er op?? de oude filters waren die nog heel? of gesprongen door overtollig slijpsel?
dan kan zijn dat je nieuwe filter al weer helemaal vol zit en nog niet geknapt is daardoor bijna geen olie meer door laad.
(meestal als dit aan de hand is is het al wel langer bekend dat die op is en veel slijpsel in zit. maar een keer mee gemaakt)
Favorit614
Pompen eens doormeten , lijkt me een prima plan.
Als het niet aan de pompen ligt , rijmotoren nakijken
paus-shovel.nl/
maggi
Op me werk hebben we ook een paus shovel, paar jaar geleden de hydromotor van vervangen, en eind vorig jaar compleet gereviseerd blok in gekomen omdat hij gewoon helemaal op was, scheur in het carter, en zuigers en cilinders zagen er niet meer uit, terwijl hij nog helemaal niet zo gek veel uurtjes der op had zitten, en hij raakte erg snel over de kook. ik weet niet hoeveel uurtjes deze shovel heeft?
SJB533
Ook de goede olie?
Husqvarna
@maggi
Is toch gewoon een Deutz, heeft toch niks met het merk paus te maken toch, wat zou kunnen is dat vervuilde hydrauliekolie met ijzerdeeltjes in de motor terecht zou komen door lekkende keerring, maar dan hadden ze wel een stijgend oliepeil kunnen zien.
marcelihc844s
Op de rijpomp zit ook nog zn soort hendeltje met niets eraan. die kun je wel heen en weer doen.
ronald73
Misschien dat de overbrenging tussen pomp en motor het heeft begeven. Misschien een vuiltje in een terugslagklep, maar vraag mij niet waar.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Paus Shovel ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
12