International Harvester - International 423 toeter werkt niet

Hallo ik ben bezig met de elektra van mijn 423. Alles werkt aleen de toeter nog niet. Ik heb gemeten en de toeter krijgt wel stroom maar doet het niet.

Mvg jarno
Jarno Inter844s

Reacties

Yanmarthomas
Tijd voor een nieuwe toeter?
1046
Claxon is toch - geschakeld??
Klein Rot
@Jarno Inter844s
Is het niet zo dat op 1 aansluiting de toeter altijd 12 volt staat en dat de andere aansluiting via de schakelaar aan massa wordt gelegd.
1046
@Klein Rot precies ja
+1
roscho
Quote Reactie van @Klein Rot:
1 aansluiting de toeter altijd 12 volt

Zo kan het, maar als de toeter andersom stroom krijgt, moet hij evengoed werken. Je kunt best de minpool constant verbinden met accu of chassis en via de schakelaar op de plus stroom geven als er getoeterd moet worden. Ik hou zelf niet zo van allerlei constante stroomdraden rond de motor. Hoe minder, hoe beter.
Kun je die toeter proberen via een flinke acculader? Een flinke omdat de toeter redelijk wat stroom trekt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!