Illustratie van:

Deutz-Fahr DX 4.31 - Stabilisatiesteunen en stabilisatoren hefinrichting achter

Hallo,

Ben opzoek naar een complete stabilisatieset voor een Deutz DX/ Agroprima 4.31.
Het moet bestaan uit de stabilisatiesteunen om onder de trompet te schroeven en de stabilisatoren zelf naar de heflatten.

Heeft of weet iemand wat te liggen?

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

sjonnies
Kun je ze niet namaken heb ik wel bij mn dx 4.70 daar heb ik steun van dx 6.31 gepakt
Volg
+1
Loeideutz
@ronald-deutz-fahr De volgende keer onderaan de notificaties “aan” zetten. Dan volg je het topic ook. Zonder dat anderen het weten.
deutz dx 470
Wij gaan nu deze op de 6.31 zetten want iets wat draait roest hier altijd vast en valtra heeft het ook zo werkt wel fijn
Bekijk Stabilisator compleet op kramp.com/shop-be/nl/…
Pauls
Quote Reactie van @deutz dx 470:
Wij gaan nu deze op de 6.31 zetten want iets wat draait roest hier altijd vast en valtra heeft het ook zo werkt wel fijnBekijk Stabilisator compleet op kramp.com/shop-be/nl/…

Deze werken wel fijn, ik had ze op mijn MF390, en dat was sterk zat. Maar bij de MF6455 (okkazie gekocht) mocht ik ze niet gebruiken (van de dealer) vanwege niet sterk genoeg voor de hef, bij zware lasten (hef kan 6 ton) is dit niet sterk genoeg, bij de 3.5 ton van de MF 390 nooit problemen gehad. Heb nu de schroefversie erop zitten, is iets meer klooien, en af en toe een pompje vet erin, en zijn ongeveer zelfde prijs kramp.com/shop-be/nl/… of een modelletje zwaarder, maar vind 'm niet dadelijk terug.
deutz dx 470
Quote:
niet sterk genoeg

Bij de valtra (t174) zitte ze eraan en die kan nog wel wat meer als 6 ton nemen in de hef, wel aan 2 kanten dan maar dat was bij ons ook de bedoeling
@Pauls
JohnDeere_3650
@deutz dx 470 Naar deze stabilisatoren hebben we ook gekeken, maar levertijd was een aantal maanden bij Kramp op het moment.
Pauls
@deutz dx 470 Ja beide kanten wel te verstaan, mijn dealer wou niet, had ze op stock liggen. En die met draad moesten besteld worden. Ik kan bij mij onder de trekker de stangen versteken zodat bij heffen de machine strak komt hangen, en bij dalen dat ie dan wat losser komt, om dan niet de hele meuk kapot te maken, raadde hij die met pennetjes af. Maar ieder zijn idee. Ik had ook liever die met pennetjes gehad... vond ik super makkelijk en was dat al heel goed gewoon.
koenclaas
Ik heb het zo gemaakt bij een agrostar. Deze stabilisatie komt bij Amacoo weg. Kosten rond de 95,- per stuk dus vrij betaabaar.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

JohnDeere_3650
Twee stabilisatorsteunen (zo te zien ook ooit zelf gemaakt) aan kunnen komen bij Meindertsma parts. Stabilisatoren komen bij Kramp bij weg.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Pauls
@JohnDeere_3650 waar je best zeker op let is dat de scharnierpunten op dezelfde afstand zitten als de heflatten. Is dit niet zo dan zal bij het heffen (of dalen afhankelijk waar het scharnierpunt zit) de heflatten dichter bij elkaar duwen en als je dan het werktuig op de lage stand de stabilisatie stangen (beide) heel nipt hebt ingeregeld dat dan bij het heffen er veel druk komt op de stabilisatiestangen en houders dat deze kunnen afbreken, het is wel goed als je bij de hef boven bijna geen speling hebt, zodat het werktuig op de weg bijna niet heen en weer kan, maar in het veld het werktuig wat losser kan bewegen. Ik kan op mijn trekker de stabilisatie stangen versteken om dit zo te krijgen dat bij het naar boven gaan de speling klein wordt, of dat de hef onder en boven dezelfde speling behoudt, naar gelang de wens wat je met het werktuig wil.
Jhjj
Ik heb nog wel 1 originele Walterscheid met stabilisatie stang met steun liggen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 4.31 en hebben de trefwoorden deutz en deutz-fahr geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
648
TREFWOORDEN