Illustratie van:

Ford 8340 - Aftakas gaat niet aan

Hallo
Ik heb een ford 8340. Ik wilde gisteren mijn aftakas opzetten en dat ging goed, een paar uur daarna moedt ik opnieuw de aftakas opzetten en ging deze niet het lampje brande niet. Een nieuwe knop heb ik al geprobeerd, dat is het niet. Zou het de relais kunnen zij of de spoel?
Mvg Yari

Deel dit topic

Reacties

Fordje4600
Staat hij in de versnelling?
Yari
@Fordje4600 ja hij staat in de versnelling
nhmonteur
Heb je nog motortoerental in het dashboard? Als dit niet zo is, kijk dat de W aansluiting op je dynamo na of deze wel vast zit. Zit hij vast en heb je geen toerental dan moet je de dynamo repareren/vervangen.
De aftakas gaat alleen aan als er motortoerental bekend is
Yari
@nhmonteur beste bedankt voor je reactie maar ik heb wel motortoerental op de display. Maar af en toe schakelt de aftakas wel in even maar niet lang en heb geen foutcode ik denk eerder mischien een kabel slecht contact of relais die niet tegoei meer werkt ?
+1
nhmonteur
@Yari dan zou je nog het relais in de zekering kast kunnen proberen. Maar kijk toch ook even of de W aansluiting goed vast zit aan de dynamo. De draad wil daar nog wel eens breken.
Waar je ook goed moet kijken is links achter bij de brandstoftank. Hier gaat de draad voor de aftakas solenoid de achterbrug in. Net voor dat deze de achterbrug in gaat zit een stekker. Deze stekker wil ook wel eens storing geven.
Yari
@nhmonteur oke ik bekijk het even bedankt alvast
+2
Yari
@nhmonteur beste de stekker was het pinnetje los dus je bent erg bedankt!
arnoba
Misschien een domme vraag, maar zit er voldoende olie in de achterbrug? (tot ongeveer maximum) wanneer die van ons op minimum staat hebben we ook nog wel eens problemen met de aftakas.
Yari
@arnoba ja zit nog vol toch bedankt!
arnoba
Ook bij ons weer problemen met de aftakas, lampje blijft branden en ik blijf spanning hebben aan de stekker achter de brandstoftank, toch valt de aftakas na een klein uurtje werken uit. Wanneer we de tractor enkele uren laten staan werkt da aftakas weer. Ik vermoed dat de solenoïde te warm wordt? Iemand dit al tegengekomen?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 8340 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN