Illustratie van:

Fendt 106 S - Doet niets bij gas geven

Goedeavond,

Bij het starten slaat de trekker wel aan maar bij het gas geven gebeurd er niets. Na het verwisselen van de brandstoffilter en het schoonmaken van het opvoerpompje veranderd er nog niets.

Aanvulling : Afgelopen week is de trekker stil gevallen na een lege tank, na het ontluchten startte hij weer! daarna heeft de trekker nog 3 uren gelopen.

iemand een idee wat het kan zijn? is wellicht het opvoerpompje defect?

Deel dit topic

Reacties

HJak transport
Zeker een met roterende pomp, pomp ook goed ontluchten heeeel lastig
boegie
@HJak transport Nou heel lastig noemen is ook wel wat, niet altijd even makkelijk maar prima te doen. Ligt aan de pomp, maar de 1 of 2 boutjes op de pomp losdraaien en wartel van een verstuiverleiding, dan brandstof oppompen tot uit eerste ontluchtingsnippel alleen diesel komt, weer verder pompen tot volgende boutje tot daar hetzelfde gebeurd. Dan starten tot de trekker loopt, als ie loopt de wartel weer vastdraaien en ben je waarschijnlijk de lucht kwijt
blauwe tractor
@leonardlugt
Er zit waarschijnlijk ergens vuil opeengehoopt bv bij de leiding uit de tank, banjo bout bij het filter, bij dit soort probleem het systeem helemaal na lopen alle leidingen doorblazen alle ontluchters vanaf de tank 1 voor 1 open en ontluchten zo tot aan de pomp.
boegie
Het kan overigens ook zijn dat er een klein filtertje zit waar de toevoerslang van de diesel de pomp in gaat. Als je de slang erafhaalt kun je m wel zien
leonardlugt
De leiding vanaf de tank via het kraantje naar de opvoer pomp is schoon daar komt een plons diesel uit als ik de kraan open zet. Maar uit de de leiding die van het opvoerpompje naar het filter gaat komt nauwelijks diesel. Terwijl het zeefje in de opvoerpomp schoon is. Het lijkt of er ergens in de opvoerpomp een klepje niet ver genoeg open gaat? Zou dat kunnen?
blauwe tractor
@leonardlugt
Als er volop diesel komt zou je het kunnen proberen buiten de opvoerpomp om diesel in de brandstofpomp te brengen met een slangetje of een directe leiding vanaf de tank."
Meestal ligt de tank hoger als de brandstofpomp, is dit niet zo even met een kannetje en een slang proberen.
leonardlugt
@blauwe tractor inmiddels maar even naar het mechanisatie bedrijf gereden en die adviseerde toch een nieuwe opvoerpomp te monteren, gelijk ook maar de slangen vernieuwd. Moet nu wel even de olie bijvullen in de hoge druk pomp. Welke olie gaat hier in? 20w 20?
+1
blauwe tractor
@leonardlugt Hoge drukpomp, is dat de brandstofpomp??. In de brandstofpomp mag je gewoon motorolie doen dezelfde als in het motorblok.
leonardlugt
Ja ik bedoel inderdaad de brandstofpomp. Inmiddels is het gelukt en loopt hij weer als een zonnetje, bedankt!
blauwe tractor
@leonardlugt
Wat was er nu mis mee ik ben erg benieuwd, gewoon opschrijven in je eigen bewoordingen ik heb een grote snapperd.
roscho
Quote Reactie van @blauwe tractor:
Wat was er nu mis mee ik

Ik las dat de opvoerpomp vervangen is.
blauwe tractor
@roscho Ik heb met begrijpend lezen geen moeite het gaat me goed af.
roscho
Quote Reactie van @blauwe tractor:
Ik heb met begrijpend lezen geen moeite het gaat me goed af

Daar twijfel ik geen ogenblik aan. Ik vraag me alleen wel af waarom je dan de vraag stelt. Over het hoofd gezien of wou je meer informatie?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 106 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0