Illustratie van:

International Harvester - Olie op achterbrug en hydralisch systeem

Goedemorgen,

Ik heb een koppeling vervangen van een international 453,
nu zijn de hydraliek leidingen er af geweest en is het systeem (deels leeg gelopen)
liter of 8 kwam er af, nu kan ik over de 453 slecht vinden welke olie er op moet,

olie op de hef, lijkt mij dat de hef gelijk staat met het hydraulisch systeem
peilstokje achter op het hefdeksel blaas je daar op loopt de olie extra hard uit het gat waar de leiding zat richting de pomp, dus lijkt mij 1 systeem?

Maar anderen zeggen mij van niet.

Wie kan mij opheldering geven?

En welke olie te gebruiken.

met vriendelijke groet,

Van der Wal

Deel dit topic

Reacties

Piet1960
Is één systeem, en hytranolie erop.
Corne S
Olie wat alleen gebruikt voor het, hydrauliek ventielen en eventueel stuurbekrachtiging (mits dit niet een apart reservoirtje is).

Achterbrugolie is apart.
Is dit het zelfde systeem? Beide ruikt naar hytan olie? Zo niet waar vul ik de onderste plug weer bij?

(klik om te vergroten)

Is dit het zelfde systeem?

(klik om te vergroten)

Corne S
Zat er wel genoeg olie in hydrauliekreservoir in? Dit kan eventueel lekken (onderkant zit volgens mij een deksel. Ontluchting van peilstok goed open?

Hoeveel versnellingen heeft deze bak? Hij kan eventueel een wandlergetriebe hebben (extra versnelling op elke versnelling). Dan zit er hydrauliekolie in de bak ivm oliepomp.
Dit is wel uitzonderlijk en ik schat dat minder dan 1 op de 50 dit hebben.
Eventueel een foto maken tussen stuurhuis en versnellingspook, dan zien we dat zo.
Goedenavond. Hier bij de foto's, ik miste de aftap plug voor de hydrauliek, maar dat is de retourleiding geworden, vandaar dat ik er zo raar tegen aan keek. Veder heb ik nog 2 pluggen onder de trekker losgehaald 1 beneden op zij. Hier kwam nog maar klein scheutje uit. En 1 midden onder de bak. Hier kwam nog een liter of 7 a 10 uit, ze zitten zo'n 10 15 cm bij elkaar vandaan, vullen van de transmissie achterbrug kan via het deksel (die met 4 bouten) voor de pook, gezien er een soort brug in zot naar de achterbrug toe, loopt die dan over na de achterbrug toe?

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Corne S
@jonathan-van-der-wal

Beetje late reactie van mijn kant (ontschoten), maar je hebt een bak zonder wandlergetriebe. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar in de bak kan 80w90. Bak en achterassen zijn bij dit type 1 geheel.
newtrackfinder
De retourleiding is aftapplug voor de hydrauliekolie. Die aftapplug onder de aftakasstomp is 1 van de aftappluggen van de versnellingsbak.

In de hydrauliek gaat 13,4 liter Hy-Tran olie.
Heb je een trekker met Wandlergetriebe, dan gaat er ook Hy-Tran olie in de versnellingsbak/achterbrug, 34 liter in totaal.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International Harvester en hebben de trefwoorden olie , versnellingsbak en achterbrug geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0