Illustratie van:

Fiat 80-90 DT - Afstellen koppelingspedaal van de Fiat 80-90

Hallo, ik probeer de koppelingspedaal van de Fiat 80-90 op de juiste manier af te stellen, in het instructieboek staat een vrije slag van 170 mm (met cabine). Het komt er op neer dat de koppeling 170 mm van de grond moet zijn. Ik heb het idee dat hij dan te hoog staat. Ik heb ook wel eens gehoord dat het koppelingspedaal even hoog als het rempedaal moet staan.

Het vreemde dat een foto van de rijpedaal van de 80-serie in het onderhoudsschema staat,
weet iemand misschien hoe het wel zit?

Groet,

Arjen

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Klein Rot
@arjen90
Met vrije slag wordt bedoelt de afstand die het pedaal aflegt voordat je weerstand voelt van de koppeling. Dit is om ervoor te zorgen dat het druklager en de vingers van de drukgroep elkaar niet raken als het pedaal in de bovenste niet bediende stand staat
DANOONTJE POWERR
@Klein Rot @arjen90
Het pedaal van een 90 serie Fiat komt omhoog als de koppeling slijt.
Die moet wel degelijk af en toe naar beneden gedraaid worden.
Onder de cabine zit een draadeind waarop je de slag kunt bijstellen dus volgens mij klopt deze tekening gewoon.
+1
Klein Rot
@DANOONTJE POWERR
Ok dat is dus anders als bij andere trekkers
+1
HGJR68
De koppeling bij deze types kent geen vrije slag. Het pedaal ( en daarbij het druklager) ligt altijd tegen de vingers van de drukgroep aan. Vandaar dat het pedaal omhoog komt naarmate de drukgroep slijt.
Instructieboekje klopt idd maar het komt niet op een centimeter. Ik stelde het pedaal ook altijd op rempedaal hoogte af.
Aftakas handkoppeling heeft wel vrije slag nodig

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 80-90 DT ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!