Deutz D40 - Groen lampje...

Miss een hele domme vraag maar op mijn oldtimer Deutz D40 brandt er een tijdje op de urenteller een rood lichtje onderaan, weet iemand waar dat voor staat? Ik weet nu wel dat een rood lichtje niet veel goeds voorspelt maar toch zou ik graag geweten hebben waar ik speciale aandacht moet aan besteden.
baardegem

Reacties

marcpd
Kan ofwel van de oliedruk van de motor zijn (oliepeil kontroleren of eventueel de oliedruk van de motor meten.
Lampje kan ook van de dynamo/alternator komen, in dit geval een indikatie dat de batterij niet meer opgeladen wordt, aandrijving van de dynamo/alternator kontroleren;apparaat zelf; gelijkrichter; bedrading.
Wimsumar
Beste Baardegem: Graag eerst vaststellen waar het lampje voor dient. Indien voor oliedruk: dan de draad van de druksensor op het motorblok even losnemen. Als het lampje dan uitgaat is de censor "lek" (defect).
basia
Ja ; zoals Wimsumar zegt ; draad even loskoppelen van de oliedruk-lamp sensor ; dan weet je 100 % zeker welke het oliedruklampje is !
Bij oudere Duitse trekkers ( o.a. Fendt 3 S ) is het oliedruklampje (oel ) en dyn (lade ) ook respectievelijk groen en rood ; eigenlijk onlogisch omdat groen veilig zou zijn en dus doorrijden ; echter dan zou je juist erge motor-lager schade kunnen krijgen !
arno herbrink
Dan laad de dynamo niet op groen lampje is olie druk.
Axle Rose
EUH groen lampje en dan weer rood lampje?
ErDee
Misschien kun je ook even de precieze locatie van het lampje doorgeven, zit het midden onder in het klokje of ergens anders?
Axle Rose
Ja en welke kleur hij nu eigenlijk is.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D40 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!